De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Zomerse maaltijdsoep met balletjes en gremolata

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Sjalotten Sjalot
(gesnipperd)
1
Teentjes knoflook Teentje knoflook
(geperst)
2
Preistengels Preistengel
(in ringen)
2
Courgettes Courgette
(in blokjes)
1
Groene paprika's Groene paprika
(in blokjes)
1
Sperziebonen Sperziebonen
(gehalveerd)
150 g g
Citroenen Citroen1
Peterselie Peterselie
(fijngesneden)
1 bosjes bosje
Linzen Linzen
(uit blik, gespoeld)
200 g g
Groentebouillon Groentebouillon1,2 l l
Gemengd gehakt Gemengd gehakt250 g g
Stokbroden Stokbrood
Olijfolie Olijfolie
Peper Peper
Zout Zout

Zomerse maaltijdsoep met balletjes en gremolata

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

35 min.
(2)

Bereiding

  1. Draai met vochtige handen kleine balletjes van het gehakt. Bak het sjalotje met 1 geperste lookteentje in olijfolie.Voeg de gehaktballetjes toe en bak rondom bruin. Schep er de courgette, prei, paprika en boontjes onder en
  2. roerbak 2 minuten.Blus met de groentebouillon, breng aan de kook en laat op een laag vuur 12 minuten sudderen. Voeg de laatsteminuten de linzen toe. Proef en kruideventueel bij met peper en zout.
  3. Rasp voor de gremolata de citroen en meng de geraspte schil samen met de peterselie en het resterende geperst teentje lookonder 2 el olijfolie.
  4. Schep de soep in kommen en werk af met een lepeltje gremolata. Serveer de soep met wat stokbrood.