
Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Sjalotten
Sjalot (gesnipperd) | 1 | ||
Teentjes knoflook
Teentje knoflook (geperst) | 2 | ||
Preistengels
Preistengel (in ringen) | 2 | ||
Courgettes
Courgette (in blokjes) | 1 | ||
Groene paprika's
Groene paprika (in blokjes) | 1 | ||
Sperziebonen
Sperziebonen (gehalveerd) | 150 g g | ||
Citroenen Citroen | 1 | ||
Peterselie
Peterselie (fijngesneden) | 1 bosjes bosje | ||
Linzen
Linzen (uit blik, gespoeld) | 200 g g | ||
Groentebouillon Groentebouillon | 1,2 l l | ||
Gemengd gehakt Gemengd gehakt | 250 g g | ||
Stokbroden Stokbrood | |||
Olijfolie Olijfolie | |||
Peper Peper | |||
Zout Zout |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listZomerse maaltijdsoep met balletjes en gremolata
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Draai met vochtige handen kleine balletjes van het gehakt. Bak het sjalotje met 1 geperste lookteentje in olijfolie.Voeg de gehaktballetjes toe en bak rondom bruin. Schep er de courgette, prei, paprika en boontjes onder en
- roerbak 2 minuten.Blus met de groentebouillon, breng aan de kook en laat op een laag vuur 12 minuten sudderen. Voeg de laatsteminuten de linzen toe. Proef en kruideventueel bij met peper en zout.
- Rasp voor de gremolata de citroen en meng de geraspte schil samen met de peterselie en het resterende geperst teentje lookonder 2 el olijfolie.
- Schep de soep in kommen en werk af met een lepeltje gremolata. Serveer de soep met wat stokbrood.