
Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Kippenboutenvlees Kippenboutenvlees | 600 g g | |
Tomaten Tomaat | 3 | |
Rode uien Rode ui | 2 | |
Rode paprika's Rode paprika | 1 | |
Gele paprika's Gele paprika | 1 | |
Venkels Venkel | 1 | |
Gemengde sla
Gemengde sla (groene) | 80 g g | |
Teentjes knoflook Teentje knoflook | 2 | |
Tijm Tijm | 1 bosjes bosje | |
Paprikapoeder Paprikapoeder | 1 tl tl | |
Balsamicoazijn
Balsamicoazijn (of gewone azijn met wat suiker) | 2 el el | |
Stokbroden Stokbrood | 1 | |
Olijfolie Olijfolie | ||
Peper Peper | ||
Zout Zout |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listZomerse ovenschotel met kip
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180°C. Snij de tomaten in partjes en leg ze in een grote ovenschaal. Snij de rode uien in partjes. Snij de venkel en de paprika's in reepjes. Leg de uien, groenten en de kip bij de tomaten.
- Pel de teentjes look en druk ze plat. Leg ze tussen de kip en groenten. Verdeel er de tijm over en kruid met het paprikapoeder, peper en zout. Giet er de azijn en een scheutje olijfolie over en hussel alles goed door elkaar. Zet de schaal ongeveer 1 uur in de oven tot de kip goudbruin en gaar is. Keer de stukken kip regelmatig om en bedruip met het kookvocht.
- Serveer de kip met de groene salade en het stokbrood.