De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Zomerse ovenschotel met kip

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Kippenboutenvlees Kippenboutenvlees600 g g
Tomaten Tomaat3
Rode uien Rode ui2
Rode paprika's Rode paprika1
Gele paprika's Gele paprika1
Venkels Venkel1
Gemengde sla Gemengde sla
(groene)
80 g g
Teentjes knoflook Teentje knoflook2
Tijm Tijm1 bosjes bosje
Paprikapoeder Paprikapoeder1 tl tl
Balsamicoazijn Balsamicoazijn
(of gewone azijn met wat suiker)
2 el el
Stokbroden Stokbrood1
Olijfolie Olijfolie
Peper Peper
Zout Zout

Zomerse ovenschotel met kip

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

1:20 u.
(215)

Bereiding

 

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Snij de tomaten in partjes en leg ze in een grote ovenschaal. Snij de rode uien in partjes. Snij de venkel en de paprika's in reepjes. Leg de uien, groenten en de kip  bij de tomaten.
  2. Pel de teentjes look en druk ze plat. Leg ze tussen de kip en groenten. Verdeel er de tijm over en kruid met het paprikapoeder, peper en zout. Giet er de azijn en een scheutje olijfolie over en hussel alles goed door elkaar. Zet de schaal ongeveer 1 uur in de oven tot de kip goudbruin en gaar is. Keer de stukken kip regelmatig om en bedruip met het kookvocht.
  3. Serveer de kip met de groene salade en het stokbrood.