De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Zomerse salade met boerenworst

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Boerenworsten Boerenworst4
Kerstomaten Kerstomaat12
komkommers Komkommer1
Rucola Rucola100 g g
Granny Smith-appels Granny Smith-appel2
Citroenen Citroen
(uitgeperst)
0,5
Roquefort Roquefort150 g g
Pijnboompitten Pijnboompitten50 g g
Peper Peper
Zout Zout

Voor de saus

Olijfolie Olijfolie6 el el
Citroensap Citroensap2 el el
Vloeibare honing Vloeibare honing1 el el

Zomerse salade met boerenworst

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

20 min.
(10)

Bereiding

  1. Snij de worsten in twee, steek er een saté-stokje door en grill ze goudbruin en gaar. Hou warm.
  2. Snij de tomaatjes in twee en de komkommer in blokjes. Snij de appelen in schijfjes en leg ze in het citroensap (lifehack). Rooster de pijnboompitten. Mix alle ingrediënten voor de dressing.
  3. Doe de rucola in een grote kom samen met de tomaatjes, komkommer en appeltjes. Giet er de dressing bij en hussel alles goed door elkaar.
  4. Verdeel de sla over borden. Brokkel er de Roquefort over en bestrooi met de pijnboompitten. Leg op elk bord twee halve worsten aan een spiesje.

TIP: Probeer tijdens het bakken van de worsten niet te veel in het vlees te prikken. Anders ontsnappen alle sappen en krijg je droog vlees.