
Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Droge koekjes Droge koekjes | 250 g g | |
Boter Boter | 100 g g | |
Pure chocolade Pure chocolade | 150 g g | |
Boter Boter | 90 g g | |
Suiker Suiker | 200 g g | |
Water Water | ||
Verse room (35% vet) Verse room (35% vet) | 100 ml ml | |
Zout
Zout (+ extra om af te werken) | 1 tl tl |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listZoute chocoladetaartjes met karamel
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Smelt de boter in de microgolfoven. Doe de koekjes met de boter in een blender en maal fijn. Verdeel de verkruimelde koekjes over 4 kleine taartvormpjes en duw de bodem en randen goed aan. Zet een uur in de vriezer.
- Breng de room met de boter aan de kook. Zet het vuur uit. Doe de suiker en het water in een steelpan en breng langzaam aan de kook. Giet er het roommengsel al roerend bij zodra de suiker goudbruin wordt. Zet op een zacht vuur en roer nog een 5-tal minuten verder tot de karamel begint in te dikken. Zet het vuur uit, giet in een kom en laat volledig afkoelen.
- Smelt de chocolade in de microgolfoven. Vul de taartbodems met de karamel en zet 10 minuten terug in de vriezer. Giet er de gesmolten chocolade over en laat verder in de koelkast opstijven. Haal de taartjes uit de vorm en werk ze af met Himalayazout.