De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Zwarte zalmtortelloni met gebakken prei en witte wijnsaus

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Zwarte tortelloni met zalmvulling Zwarte tortelloni met zalmvulling500 g g
Sjalotten Sjalot
(gepeld en gehalveerd)
1
Tijm Tijm1 takjes takje
Peterselie Peterselie takjes takje
Preistengels Preistengel2
Kookroom Kookroom2 dl dl
Witte wijn Witte wijn2 dl dl
Groentebouillon Groentebouillon0,75 blokjes blokje
Water Water2 dl dl
Hazelnoten Hazelnoot
(grofgehakt)
50 g g
Olijfolie Olijfolie
Peper Peper
Zout Zout

Zwarte zalmtortelloni met gebakken prei en witte wijnsaus

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

40 min.
(8)

Bereiding

  1. Snijd de onderste 15 centimeter van de prei, maar laat de wortels eraan. Verwijder de buitenste harde bladeren. Was de prei grondig. Halveer de preistukken in de lengte. Giet een flinke scheut olijfolie in een pan, leg de preistukken met de snijkant naar beneden in de olie en bak lichtbruin. Draai ze om en giet er een scheutje water bij zodat de prei 1 centimeter onder water staat. Kruid met peper en zout. Zet een deksel op de pan en kook de prei gaar.
  2. Verwarm het water voor de saus, doe er de groentebouillon bij en giet er ook de witte wijn bij. Voeg het gepelde sjalotje en de tijm toe en laat tot de helft inkoken. Voeg de room toe en laat opnieuw tot de helft inkoken. Kruid met peper en zout.
  3. Bereid de tortelloni zoals vermeld op de verpakking. Verdeel de gebakken prei over de borden, schep er de tortelloni op en werk af met de witte wijnsaus, de hazelnoten en de krulpeterselie.