
Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Gemengd gehakt Gemengd gehakt | 500 g g | |
Paneermeel Paneermeel | 5 el el | |
Peterselie
Peterselie (gehakt) | 2 el el | |
Gedroogde oregano Gedroogde oregano | 1 tl tl | |
Uien
Ui (gesnipperd) | 1 | |
Teentjes knoflook
Teentje knoflook (geperst) | 1 | |
Eieren Ei | 1 | |
Runderbouillon Runderbouillon | 250 ml ml | |
Tarwebloem Tarwebloem | 2 el el | |
Kookroom Kookroom | 100 ml ml | |
Ketchup Ketchup | 1 el el | |
Mosterd Mosterd | 1 el el | |
Boter Boter | ||
Peper Peper | ||
Zout Zout |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listZweedse gehaktballetjes
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Meng het gehakt met de ui, het paneermeel, 2/3 van de peterselie, de oregano en de look. Doe er het ei bij en meng goed.
- Vorm kleine balletjes van het gehakt. Smelt een klontje boter in een koekenpan en bak de gehaktballetjes gaar en goudbruin. Haal de balletjes uit de pan.
- Doe de bloem in de pan en laat al roerend garen. Giet er de runderbouillon en room bij en laat al roerend indikken. Breng op smaak met de ketchup en mosterd. Kruid met peper en zout.
- Doe de balletjes terug in de pan. Werk af met de resterende peterselie.
TIP: Lekker met aardappelpuree.