Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Sjalotten Sjalot | 200 g g | |
Gember Gember | 3 cm cm | |
Olijfolie Olijfolie | 1 el el | |
Citroenen
Citroen (bio) | 1 | |
Aardbeien Aardbei | 500 g g | |
Water Water | 50 ml ml | |
Suiker Suiker | 50 g g | |
Zout Zout | 0,5 tl tl | |
Chilipiment Chilipiment | 1 tl tl |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listAardbeienchutney
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Pel de sjalotten en snipper ze fijn. Schil en rasp de gember. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de sjalotten en gember 10 minuten op laag vuur.
- Rasp de schil van de citroen en pers de vrucht uit. Maak ondertussen de aardbeien schoon en snij ze in zeer kleine stukjes.
- Zet het vuur uit en schep de citroenrasp erdoor. Laat even afkoelen. Voeg het water met 3 eetlepels citroensap, de suiker en het zout toe aan de sjalotten en laat de suiker al roerend oplossen. Voeg de aardbeien en chilivlokken toe, draai het vuur middelhoog en kook nog 10 minuten. Schep regelmatig om.
- Schep de chutney in de schone weckpot (of meerdere kleine weckpotten) en bewaar afgesloten maximaal 1 week in de koelkast.