Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Stukken chateaubriand Stuk chateaubriand | 4 | |
Frieten Frieten | 400 g g | |
Tomatenpuree Tomatenpuree | 70 g g | |
Uien Ui | 1 | |
Rode paprika's Rode paprika | 1 | |
Vodka Vodka | 2 el el | |
Rode wijn Rode wijn | 1 dl dl | |
Runderbouillon Runderbouillon | 1 blokjes blokje | |
Cayennepeper Cayennepeper | 1 tl tl | |
Kookroom Kookroom | 3 el el | |
Boter Boter | 60 g g | |
Water
Water (warm) | 1 dl dl | |
Peper Peper | ||
Zout Zout |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listChateaubriand met stroganoffsaus en frietjes
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Pel de ui en snipper hem fijn en snijd de paprika in blokjes.
- Laat 1/3 van de boter smelten in een pan en laat hierin de ui en de paprika even aanbakken.
- Roer de wodka en de tomatenpuree erdoor.
- Voeg de cayennepeper, de rode wijn, het warm water en het bouillonblokje toe.
- Breng op smaak met zout en peper. Laat de saus niet meer koken.
- Voeg de room toe en laat de saus op een zacht vuur licht binden.
- Verhit ondertussen in een andere pan de rest van de boter en bak de chateaubriands gedurende ca. 5 min op een hoog vuur aan beide kanten bruin.
- Bak de frietjes.
- Serveer ondertussen het vlees met de saus op een bord en voeg de frietjes toe.