Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Droge koekjes
Droge koekjes (mengeling (speculaas, zandkoekjes,...)) | 200 g g | |
Muntblaadjes Muntblaadje |
Voor de citroenmousse:
Suiker Suiker | 60 g g | |
Citroenen
Citroen (sap en geraspte schil ) | 1 | |
Opgeklopte room Opgeklopte room | 125 ml ml | |
Eieren Ei | 2 | |
Gelatine Gelatine | 3 |
Voor de mangomousse:
Suiker Suiker | 60 g g | |
Opgeklopte room Opgeklopte room | 150 ml ml | |
Eieren Ei | 2 | |
Gelatine Gelatine | 4 | |
Mango's Mango | 1 |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listKoekjescrumble met citroen- en mangomousse
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Laat voor de citroenmousse de blaadjes gelatine 5 minuten weken in koud water. Verwarm het citroensap en voeg de uitgeknepen gelatine toe. Roer tot het opgelost is. Laat iets afkoelen. Splits de eieren. Mix het eigeel met de suiker schuimig. Voeg het citroensap en -rasp toe en meng goed door elkaar. Klop de slagroom stijf en meng onder het citroenmengsel. Klop de eiwitten stijf en spatel door het romige citroenmengsel. Schep het mengsel in een kom en laat 2 uur opstijven in de koelkast.
- Mix voor de mangomousse het vruchtvlees van de mango glad. Week de gelatineblaadjes 5 minuten in koud water. Verwarm het mangosap en voeg de uitgeknepen gelatine toe. Roer tot het opgelost is. Laat iets afkoelen. Splits de eieren. Mix het eigeel met de suiker schuimig. Voeg het mangosap toe en mix kort door. Klop de slagroom stijf en meng onder het mangomengsel. Klop de eiwitten stijf en spatel door het mangomengsel. Schep het mengsel in een kom en laat 2 uur opstijven in de koelkast.
- Doe de koekjes in een blender en mix tot een kruimelige massa. Verdeel een laagje crumble op de borden. Schep met een ijsschepper een bolletje citroenmousse en een bolletje mangomousse op elk bord. Werk af met enkele blaadjes munt.