Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Voor de gestoofde aardbeien
Aardbeien
Aardbei (in stukken ) | 250 g g | |
Suiker Suiker | 50 g g |
Voor de panna cotta
Gelatine Gelatine | 4 | |
Suiker Suiker | 75 g g | |
Verse room (35% vet) Verse room (35% vet) | 150 ml ml | |
Yoghurt op griekse wijze Yoghurt op griekse wijze | 300 g g |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listYoghurt panna cotta met aardbeien
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
Voor de gestoofde aardbeien:
- Meng in een steelpannetje de aardbeien met de suiker.
- Laat ongeveer 3 à 4 minuten stoven.
- Haal van het vuur en laat afkoelen.
Voor de panna cotta:
- Week de gelatineblaadjes in koud water.
- Meng in een steelpannetje de room met de suiker.
- Verwarm over een zacht vuur, maar breng niet aan de kook. Roer tot de suiker volledig opgelost is.
- Draai het vuur uit. Knijp de gelatineblaadjes uit en meng onder het roommengsel.
- Laat het roommengsel 5 à 10 minuten afkoelen alvorens er de yoghurt doorheen te mengen.
- Schep de panna cotta in glaasjes en plaats 3 à 4 uur in de koelkast.
- Schep een eetlepel gestoofde aardbeien over elke glas en serveer onmiddellijk.