Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Aardappelen
Aardappel (geschild, in stukken) | 200 g g | |
komkommers
Komkommer (in stukken) | 1,5 | |
Preistengels
Preistengel (in ringen) | 1 | |
Uien
Ui (gesnipperd) | 1 | |
Kippenbouillon Kippenbouillon | 4 blokjes blokje | |
Kookroom Kookroom | 2 dl dl | |
Platte peterselie
Platte peterselie (gehakt) | 2 el el | |
Gerookte zalm
Gerookte zalm (in reepjes) | 100 g g | |
Olijfolie Olijfolie | ||
Peper Peper | ||
Zout Zout |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listKomkommer-preisoep
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Verhit een scheutje olijfolie in een diepe pan en bak de ui glazig. Voeg de prei, komkommer en aardappelen toe en bak 2 minuten mee.
- Giet er zoveel water bij tot alle groenten onder staan. Doe er de bouillonblokjes bij en breng aan de kook. Laat 30 minuten pruttelen.
- Voeg de helft van de room toe en mix de soep glad. Proef en kruid eventueel bij met peper en zout.
- Schep de soep in borden en werk af met de gerookte zalm, peterselie en een scheutje extra room.