De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Winterse soep

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Sneetjes volkorenbrood Sneetje volkorenbrood4 sneetjes sneetje
Teentjes knoflook Teentje knoflook
(geperst)
3
Zoete aardappelen Zoete aardappel
(geschild en in blokjes)
2
Preistengels Preistengel
(in halve ringen)
2
Knolselders Knolselder
(geschild & in blokjes)
1
Groene kool Groene kool
(in reepjes)
0,5
Kikkererwten Kikkererwten
(uitgelekt & gespoeld)
400 g g
Groentebouillon Groentebouillon1,5 l l
Hazelnoten Hazelnoot
Basilicumblaadjes Basilicumblaadje
Olijfolie Olijfolie
Peper Peper
Zout Zout

Winterse soep

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

30 min.
(158)

Bereiding

  1. Roerbak de prei, de knolselder, de zoete aardappel en de knoflook 5 minuten in olijfolie. Giet er de groentebouillon bij en breng aan de kook. Laat 10 minuten op een laag vuur pruttelen.
  2. Mix 1 sneetje brood met het basilicum en de noten grof. Voeg de kikkererwten samen met de groene kool toe aan de soep. Kook nog 5 minuten en breng op smaak met peper.
  3. Schep de soep in borden en strooi er de hazelnoot-broodkruimels over. Geef er het resterende brood bij.