Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Bladspinazie Bladspinazie | 400 g g | |
Bladerdeeg Bladerdeeg | 2 vellen vel | |
Sjalotten
Sjalot (gesnipperd) | 1 | |
Teentjes knoflook
Teentje knoflook (fijngehakt) | 2 | |
Geraspte emmentaler Geraspte emmentaler | 1 el el | |
Feta Feta | 150 g g | |
Pijnboompitten Pijnboompitten | 4 el el | |
Eieren
Ei (losgeklopt) | 1 | |
Gemengde sla Gemengde sla | ||
Peper Peper | ||
Zout Zout |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listSpinazieflapjes met feta
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Verwarm de olie in een diepe pan en fruit de sjalot en look glazig. Voeg de spinazie in porties toe en laat slinken. Roer er de geraspte kaas door en kruid met peper en zout. Schep de spinazie in een zeef en druk er met een lepel zoveel mogelijk vocht uit.
- Rooster de pijnboompitten bruin in een droge koekenpan. Rol het bladerdeeg uit en snij met een rond voorwerp (bv. een koffiebordje) cirkels uit het deeg.
- Schep op ieder plakje wat spinazie en brokkel er wat feta over. Bestrooi met de pijnboompitten. Vouw de cirkels dicht en druk de randjes met een vork goed aan. Besmeer de flapjes met het losgeklopt eitje. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en zet 20 minuten in de oven.
- Serveer met een slaatje.