De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Spinazieflapjes met feta

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Bladspinazie Bladspinazie400 g g
Bladerdeeg Bladerdeeg2 vellen vel
Sjalotten Sjalot
(gesnipperd)
1
Teentjes knoflook Teentje knoflook
(fijngehakt)
2
Geraspte emmentaler Geraspte emmentaler1 el el
Feta Feta150 g g
Pijnboompitten Pijnboompitten4 el el
Eieren Ei
(losgeklopt)
1
Gemengde sla Gemengde sla
Peper Peper
Zout Zout

Spinazieflapjes met feta

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

40 min.
(15)

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Verwarm de olie in een diepe pan en fruit de sjalot en look glazig. Voeg de spinazie in porties toe en laat slinken. Roer er de geraspte kaas door en kruid met peper en zout. Schep de spinazie in een zeef en druk er met een lepel zoveel mogelijk vocht uit.
  3. Rooster de pijnboompitten bruin in een droge koekenpan. Rol het bladerdeeg uit en snij met een rond voorwerp (bv. een koffiebordje) cirkels uit het deeg.
  4. Schep op ieder plakje wat spinazie en brokkel er wat feta over. Bestrooi met de pijnboompitten. Vouw de cirkels dicht en druk de randjes met een vork goed aan. Besmeer de flapjes met het losgeklopt eitje. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en zet 20 minuten in de oven.
  5. Serveer met een slaatje.