De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Torentje van tomaat-garnaal met kokos-koriandersaus

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Tomaten Tomaat8
Koriander Koriander
(+ extra blaadjes om af te werken)
1 bosjes bosje
Bieslook Bieslook1 bosjes bosje
Limoenen Limoen
(sap)
1
Chilipepers Chilipeper
(in ringen)
1
komkommers Komkommer
Gember Gember
(geschild, in dunne lucifers)
5 cm cm
Grijze garnalen Grijze garnalen500 g g
Kokosmelk Kokosmelk250 ml ml
Pitabroodjes Pitabroodje4
Azijn Azijn
Zonnebloemolie Zonnebloemolie
Paprikapoeder Paprikapoeder
Zout Zout
Peper Peper

Torentje van tomaat-garnaal met kokos-koriandersaus

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

40 min.
(6)

Bereiding

  1. Mix de kokosroom glad met de koriander, het limoensap, de bieslook en een snuf paprikapoeder. Kruid met peper en zout en zet koel.Was de tomaten en snij in plakjes. Snij de komkommer met een dunschiller in de lengte in dunne plakjes. Leg ze 10 minuten in azijn.
  2. Bak de gemberlucifers krokant in hete olie. Laat uitlekken op keukenpapier. Meng de helft van de kokos-koriandersaus onder de garnalen.
  3. Besmeer de pitabroodjes met olie en grill ze even aan op een hete grillpan. Maak op de borden torentjes met de tomatenschijfjes, komkommerplakjes en garnalen. Werk af met de krokante gember, chilipeper en extra koriander. Druppel er nog wat van de resterende saus over en serveer met het pitabrood.