De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Gegrilde toast met kipspiesjes en eierdressing

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Kipfilets Kipfilet4
Citroensap Citroensap2 el el
Sinaasappelsap Sinaasappelsap2 el el
Basilicumblaadjes Basilicumblaadje
(fijngehakt)
Teentjes knoflook Teentje knoflook
(geperst)
1
Mosterd Mosterd1 tl tl
Rode uien Rode ui
(gesnipperd)
1
Honing Honing1 tl tl
Gemengde sla Gemengde sla
Kerstomaten Kerstomaat
(gehalveerd)
200 g g
Lente-uitjes Lente-ui
(in ringen)
2
Peterselie Peterselie
(fijgehakt)
2 el el
Broden Brood
(dikke)
8 sneetjes sneetje
Eieren Ei4
Yoghurt Yoghurt1 el el
Mayonaise Mayonaise2 el el
Olijfolie Olijfolie
Boter Boter
Peper Peper
Zout Zout

Gegrilde toast met kipspiesjes en eierdressing

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

35 min.
(13)

Bereiding

  1. Snij de kipfilets in blokjes. Meng 2 eetlepels olijfolie met het citroensap, het sinaasappelsap en de mosterd.Voeg de look en het basilicum toe en kruid met peper en zout. Schep er de kipblokjes onder, dek af en zet 15 minuten in de koelkast.
  2. Kook de eieren in 8 minuten hard, spoel ze onder koud water en pel ze. Plet ze met een vork en meng er de lente-ui, peterselie, mayonaise en yoghurt onder.Kruid met peper en zout en zet koel. Meng de rode ui met de kerstomaatjes, de honing en een scheutje olijfolie. Kruid met peper en zout.
  3. Rijg de gemarineerde kipblokjes op spiesjes. Leg ze 10 minuten in een pan of op de barbecue. Keer regelmatig om. Besmeer deboterhammen aan beide zijden met boter. Bak ze langs beide kanten mooi goudbruin in de pan.
  4. Leg twee sneetjes brood op elk bord. Verdeel er de sla over en schep er wat van de tomaatjes op. Leg er een kipspiesje dwars op en schep ereen flinke lepel van de eiersalade op. Serveer meteen.