Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Kipfilets Kipfilet | 4 | |
Citroensap Citroensap | 2 el el | |
Sinaasappelsap Sinaasappelsap | 2 el el | |
Basilicumblaadjes
Basilicumblaadje (fijngehakt) | ||
Teentjes knoflook
Teentje knoflook (geperst) | 1 | |
Mosterd Mosterd | 1 tl tl | |
Rode uien
Rode ui (gesnipperd) | 1 | |
Honing Honing | 1 tl tl | |
Gemengde sla Gemengde sla | ||
Kerstomaten
Kerstomaat (gehalveerd) | 200 g g | |
Lente-uitjes
Lente-ui (in ringen) | 2 | |
Peterselie
Peterselie (fijgehakt) | 2 el el | |
Broden
Brood (dikke) | 8 sneetjes sneetje | |
Eieren Ei | 4 | |
Yoghurt Yoghurt | 1 el el | |
Mayonaise Mayonaise | 2 el el | |
Olijfolie Olijfolie | ||
Boter Boter | ||
Peper Peper | ||
Zout Zout |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listGegrilde toast met kipspiesjes en eierdressing
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Snij de kipfilets in blokjes. Meng 2 eetlepels olijfolie met het citroensap, het sinaasappelsap en de mosterd.Voeg de look en het basilicum toe en kruid met peper en zout. Schep er de kipblokjes onder, dek af en zet 15 minuten in de koelkast.
- Kook de eieren in 8 minuten hard, spoel ze onder koud water en pel ze. Plet ze met een vork en meng er de lente-ui, peterselie, mayonaise en yoghurt onder.Kruid met peper en zout en zet koel. Meng de rode ui met de kerstomaatjes, de honing en een scheutje olijfolie. Kruid met peper en zout.
- Rijg de gemarineerde kipblokjes op spiesjes. Leg ze 10 minuten in een pan of op de barbecue. Keer regelmatig om. Besmeer deboterhammen aan beide zijden met boter. Bak ze langs beide kanten mooi goudbruin in de pan.
- Leg twee sneetjes brood op elk bord. Verdeel er de sla over en schep er wat van de tomaatjes op. Leg er een kipspiesje dwars op en schep ereen flinke lepel van de eiersalade op. Serveer meteen.