De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Fruit & noten

Fruit en noten

Hoe snijd je fruit op een goede, eenvoudige manier? Hoe bewaar je noten? Wanneer is fruit rijp? Vragen die iedereen zich wel al eens heeft gesteld. Lidl to the rescue!

Hoe snij je een appelsien in partjes?

 

Snijd de boven- en onderkant weg van de sinaasappel weg. Zet de vrucht nu rechtop en snijd van boven naar beneden de schil weg. Volg hierbij de vorm van de sinaasappel. Verwijder indien nodig de laatste restjes van het witte vlies dat tussen de schil en de vrucht zit. Nu kan je de partjes van de vrucht gemakkelijk zien. Die maak je los door langs een "nerf" te snijden en het partje los te wrikken met je mes.

Hoe weet je of een meloen rijp is?

 

Druk op de onderkant van de meloen. Geeft deze mee en voelt hij sappig aan, dan is de meloen rijp. Een meloen bewaar je trouwens het best buiten de koelkast, omdat het rijpingsproces in de koelkast vertraagd wordt. Bewaar een meloen dus alleen in de koelkast als deze al is aangesneden.

Hoe snijd je een ananas?

 

Snijd eerst de bovenkant met het loof en de onderkant weg. Zet de ananas rechtop en snijd de schil met een scherp mes rondom weg, van boven naar onder. Snijd de ananas in 4 gelijke stukken en verwijder bij elk stuk de harde kern. Nu nog in kleine blokjes versnijden en klaar!

Hoe open je een kokosnoot?

 

Maak met een kurkentrekker een gaatje in de bovenkant en giet de kokosmelk eruit.
Steek daarna de kokosnoot in een diepvrieszakje. Klop er aan alle zijden zachtjes op met een hamer.
Haal de kokosnoot uit het zakje en open de noot.

Hoe weet je dat een avocado rijp is?

 

Verwijder het uiteinde waar de steel zat. Zie je een groene kleur? Dan is de avocado nog niet rijp genoeg. Zie je een donkerbruine kleur? Dan is de avocado overrijp. Is het oranje/geel, dan is de avocado ready to eat! 

Hoe kan je een avocado snel in stukjes snijden?

 

Halveer de avocado in de lengte. Duw een scherp mes in de pit en trek hem er vervolgens uit. Snijd het vruchtvlees in stukjes door verticale en horizontale snedes te maken. Lepel het vruchtvlees er met een lepel uit.

Hoe krijg je de pitjes uit een granaatappel?

 

Neem een rijpe granaatappel en snijd hem door. Houd de helften boven een kom en klop de pitjes er met een lepel uit.

Hoe kan je het best noten hakken?

 

Doe de noten in een afgesloten bewaarzakje en klop ze fijn met een deegrol. Klaar!

Hoe bewaar je noten?

 

Doe de noten in een pot die je luchtdicht kan afsluiten. Zet de pot vervolgens in een donkere ruimte om de noten optimaal te bewaren.