Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Vodka Vodka | 45 ml ml | |
Triple sec Triple sec | 30 ml ml | |
Limoensap
Limoensap (sap en zeste ) | 30 ml ml | |
Zout Zout | ||
Ijsblokjes Ijsblokjes |
Extra voor het waterijsje
Minikomkommers Minikomkommer | 1 |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listZomerse cocktail met waterijsje
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
Waterijsje:
- Maak extra cocktails om cocktail-waterijsjes mee te maken.
- Vul de waterijsjes-vormen met de cocktail.
- Voeg een een plakje komkommer toe voor een mooi visueel effect.
- Laat minstens 12 uur hard worden in de diepvriezer
- Haal de waterijsjes vlak voor serveren uit de diepvriezer en presenteer ze in het glas waarin de cocktail wordt geserveerd.
- Giet de cocktail over de ijsjes.
- Snijd een limoenschijfje tot de helft doormidden en plaats op de rand van je glas.
Cocktail:
- Meng in een schaaltje het zout met de limoenzeste.
- Bevochtig de rand van het cocktailglas met een limoenpartje en dep in het zout.
- Doe het limoensap samen met de wodka, triple sec en enkele ijsblokken in een shaker. Shake ongeveer 30 seconden.
- Zeef de cocktail en giet in het glas.
Tips om je foto's te pimpen:
- Voeg limoenzeste toe aan het zout voor meer kleur
- (Verfrissende verrassing:) maak van je cocktail ook een waterijsje!
- Een doorgesneden limoenschijfje op het glas maakt het geheel af.