De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Ananas kokosmocktail - Mandarijn-tijmmocktail

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Voor de ananas-kokosmocktail :

Ananassen Ananas
(verse)
450 g g
Limoenen Limoen
(sap + enkele schijfjes limoen)
1
Kokosmelk Kokosmelk100 ml ml
Spuitwater Spuitwater
(met citroensmaak)
100 ml ml
Ijsblokjes Ijsblokjes
Munt Munt takjes takje
Vloeibare honing Vloeibare honing

Voor de Mandarijn-tijmmocktail :

Suiker Suiker100 g g
Vanillesuiker Vanillesuiker24 g g
Gember Gember
(geraspte, optioneel)
1 el el
Water Water100 ml ml
Tijm Tijm
(+ extra om af te werken)
1 bosjes bosje
Mandarijnen Mandarijn
(sap + extra schijfjes mandarijn)
12 - 15
Spuitwater Spuitwater200 ml ml
Ijsblokjes Ijsblokjes

Ananas kokosmocktail - Mandarijn-tijmmocktail

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

40 min.
(2)

Bereiding

Ananas-kokosmocktail :

  1. Verwijder de schil van de ananas en snij het vruchtvlees in blokjes. Mix de blokjes heel fijn in een blender. Voeg het limoensap en de kokosmelk toe en mix nog even door.
  2. Verdeel enkele ijsblokjes over 4 glazen. Giet er de ananas mocktail in en vul aan met een scheut bruisend water. Bedruppel met wat honingen werk de glazen af met een takje munt en een schijfje limoen.

Mandarijn-tijmmocktail:

  1. Breng voor de mandarijnmocktail de suiker en de vanillesuiker met het water, de gember en de tijm aan de kook. Zet het vuur laag en laat 20 minuten sudderen tot een siroop. Laat daarna volledig afkoelen.
  2. Giet 2 el van de siroop in elk longdrink glas, vul aan met ijs en daarna met het mandarijnensap. Roer met een lange lepel. Giet er nog een scheutje limonade bij en werk democktail af met enkele takjes tijm en schijfjes mandarijn.