De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Mocktails van citrus en ananas

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Voor de citrusmocktail:

Suiker Suiker100 g g
Tijm Tijm1 bosjes bosje
Gember Gember
(+ plakjes voor afwerking)
8 cm cm
Pompelmoes Pompelmoes
(sap + schijfjes voor afwerking)
2
Citroenen Citroen
(sap + schijfjes voor afwerking)
1
Mandarijnen Mandarijn
(sap)
4
Spuitwater Spuitwater200 ml ml
Ijsblokjes Ijsblokjes

Voor de ananasmocktail:

Honing Honing2 el el
Koriander Koriander
(+ extra voor afwerking)
1 bosjes bosje
Limoenen Limoen
(sap + schijfjes voor afwerking)
2
Ananassen Ananas
(vers)
200 g g
Tonic Tonic200 ml ml
Ijsblokjes Ijsblokjes

Mocktails van citrus en ananas

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

20 min.
(15)

Bereiding

Citrusmocktail met tijm-gembersiroop

  1. Begin met het maken van de siroop. Rasp de gember. Breng de suiker samen met 200 ml water aan de kook.Voeg het bosje tijm en de geraspte gember toe en laat inkoken tot siroop. Laat daarna volledig afkoelen.
  2. Roer de citrussappen door elkaar. Giet 20 ml siroop in een met ijs gevuld hoog glas. Giet er het citrussap bij en top af met wat spuitwater.Werk af met extra tijm, een plakje citroen, gehalveerd plakje pompelmoes en een schijfje gember.

Ananasmocktail

  1. Snij de ananas in blokjes en doe ze, samen met het limoensap, de koriander en honing in een blender. Mix glad.
  2. Vul een glas met ijs en vul het voor 3/4de met het ananassap. Top af met de tonic. Werk af met een schijfje limoenen extra koriander.