Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Voor de citrusmocktail:
Suiker Suiker | 100 g g | |
Tijm Tijm | 1 bosjes bosje | |
Gember
Gember (+ plakjes voor afwerking) | 8 cm cm | |
Pompelmoes
Pompelmoes (sap + schijfjes voor afwerking) | 2 | |
Citroenen
Citroen (sap + schijfjes voor afwerking) | 1 | |
Mandarijnen
Mandarijn (sap) | 4 | |
Spuitwater Spuitwater | 200 ml ml | |
Ijsblokjes Ijsblokjes |
Voor de ananasmocktail:
Honing Honing | 2 el el | |
Koriander
Koriander (+ extra voor afwerking) | 1 bosjes bosje | |
Limoenen
Limoen (sap + schijfjes voor afwerking) | 2 | |
Ananassen
Ananas (vers) | 200 g g | |
Tonic Tonic | 200 ml ml | |
Ijsblokjes Ijsblokjes |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listMocktails van citrus en ananas
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
Citrusmocktail met tijm-gembersiroop
- Begin met het maken van de siroop. Rasp de gember. Breng de suiker samen met 200 ml water aan de kook.Voeg het bosje tijm en de geraspte gember toe en laat inkoken tot siroop. Laat daarna volledig afkoelen.
- Roer de citrussappen door elkaar. Giet 20 ml siroop in een met ijs gevuld hoog glas. Giet er het citrussap bij en top af met wat spuitwater.Werk af met extra tijm, een plakje citroen, gehalveerd plakje pompelmoes en een schijfje gember.
Ananasmocktail
- Snij de ananas in blokjes en doe ze, samen met het limoensap, de koriander en honing in een blender. Mix glad.
- Vul een glas met ijs en vul het voor 3/4de met het ananassap. Top af met de tonic. Werk af met een schijfje limoenen extra koriander.