De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Groentechips van wintergroenten met truffelzout

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Zoete aardappelen Zoete aardappel50 g g
Pastinaken Pastinaak50 g g
Olijfolie Olijfolie1 el el
Zout Zout
Zout Zout
(truffelzout)

Groentechips van wintergroenten met truffelzout

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

40 min.
(1)

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 160° C. Spoel de zoete aardappelen en de pastinaak schoon en snij ze met een mandoline in flinterdunne plakjes van ongeveer 1 millimeter.
  2. Doe de groenten in een schaal en bestrooi ze met flink wat zout. Laat 20 minuten staan zodat het overtollige vocht vrijkomt.
  3. Spoel de groenten zorgvuldig onder stromend water en dep de plakjes goed droog met keukenpapier. Bekleed een bakplaat of ovenschaal met een vel bakpapier en schik de plakjes zoete aardappel en pastinaak erop.
  4. Bestrijk de plakjes lichtjes met olijfolie en bak ze ongeveer 15 à 20 minuten in de voorverwarmde oven of tot de chips lekker knapperig zijn.
  5. Laat de chips goed afkoelen op een vel keukenpapier. Bestrooi eventueel met wat truffelzout.

TIP: Experimenteer gerust met groenten. Ook wortelen en bietjes maak je perfect op deze manier klaar.