« Terug

Kunstig opgerolde hapjes

Eindejaarsfeesten

Toevoegen aan favorieten

Het recept werd toegevoegd aan je favorieten.

Het recept was al toegevoegd aan je favorieten.

Cookies have to be enabled to store favorites.

65 min.
Bereidingstijd
Niveau
Kunstig opgerolde hapjes
Afdrukken Voorstellen

Het recept werd toegevoegd aan je favorieten.

Het recept was al toegevoegd aan je favorieten.

Cookies have to be enabled to store favorites.

Bereiding

Kooktijd: 65 min.
Extra tijdsinformatie:

+ 30 minuten rusten

Auberginerolletje gevuld met tomatenpesto, mozzarella en koriander

  1. Snij de tomaatjes fijn. Snij de aubergine in de lengte in dunne plakjes. Bestrooi de plakken met zout en laat 10 minuten rusten.
  2. Snij van de mozzarella dunne, lange plakken. Dep de gezouten kant van de aubergine droog en bestrijk dun met de pesto. Leg op elke plak blaadjes koriander, zongedroogde tomaatjes en een plak mozzarella. Rol op en zet vast met een cocktailprikker. Kruid met peper en oregano.
  3. Verhit wat olijfolie in een pan en bak de auberginerolletjes rondom bruin en gaar. Serveer meteen.

Wraprolletjes met gekookte ham en truffel

  1. Snij de komkommer met een dunschiller in dunne plakjes. Verwarm de wraps zoals vermeld op de verpakking, leg ze daarna op een stuk aluminiumfolie.
  2. Rooster de pijnboompitten goudbruin in een droge koekenpan. Besmeer de wraps met de roomkaas en kruid met peper. Beleg met rucola, een plakje ham, komkommer en pijnboompitten. Rol de wrap op met behulp van de folie en vouw de uiteinden dicht. Leg ze een halfuurtje in de koelkast.
  3. Verwijder de folie en snij de wraps in hapklare porties.

Komkommerrolletjes met feta en zongedroogde tomaatjes

  1. Snij de tomaten fijn en hak de amandelnoten grof. Snij de komkommers met de dunschiller of mandoline in dunne plakken. Stop van zodra je bij de zaadlijst komt.
  2. Leg de plakken naast elkaar op een snijplank en beleg het begin van elke plak met wat verbrokkelde feta, zongedroogde tomaatjes, basilicum en gehakte noten. Druppel er wat olijfolie over en kruid met flink wat peper. Rol ze dan strak op en zet vast met een prikker.