
Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Basilicum Basilicum | 0,5 plantjes plantje | ||
Boter Boter | 60 g g | ||
Citroenrasp Citroenrasp | 0,5 tl tl | ||
Ciabatta's Ciabatta | 1 | ||
Kerstomaten Kerstomaat | 75 g g | ||
Mozzarella Mozzarella | 125 g g | ||
Gekookte ham Gekookte ham | 4 sneetjes sneetje | ||
Rucola Rucola | 25 g g | ||
Zeezout Zeezout | |||
Peper Peper |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listCroque met basilicumboter
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Pluk een aantal basilicumblaadjes en hak ze fijn. Meng ze met boter, de citroenschil, zout en peper. Halveer het ciabattabrood, snijd overlangs door en bestrijk met de basilicumboter.
- Was de tomaatjes en snijd ze in stukjes. Laat de mozzarella uitlekken en snijd deze in schijfjes. Beleg de onderste helften van de ciabatta met hesp, tomaatjes en mozzarella en leg ze op een ovenplaat met bakpapier. Plaats daarnaast de bovenste helften van de ciabatta met de boterkant naar boven. Laat ze 5 à 6 minuten bakken in de oven op 200 °C.
- Was ondertussen de rucola en neem enkele blaadjes. Verdeel de blaadjes over de ciabatta en leg de bovenste helften op de onderste broodjes. Halveer de broodjes nogmaals indien gewenst.