De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Gevulde champignons met kaas en spek op een toastje

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Champignons Champignons
(om op te vullen)
4
Gerookt spek Gerookt spek
(ontbijtspek)
1 sneetjes sneetje
Stokbroden Stokbrood1
Sjalotten Sjalot1
Kaas met verse kruiden Kaas met verse kruiden100 g g
Peterselie Peterselie
Bieslook Bieslook

Gevulde champignons met kaas en spek op een toastje

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

30 min.
(3)

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Verwijder de steeltjes van de champignons. Hak de steeltjes fijn. Stoof een sjalotje aan in boter en voeg de steeltjes toe. Kruid met peper en zout.
  2. Doe de sjalot in een kommetje en meng er per champignon 1 eetlepel kruidenkaas door. Hak de peterselie en de bieslook fijn en meng een klein beetje onder het mengsel van champignon, sjalot en kruidenkaas.
  3. Leg de champignons ondersteboven op een bakplaat en vul ze met het mengsel. Zet de champignons ongeveer een tiental minuten in de oven.
  4. Snijd ondertussen het ontbijtspek in de lengte in drie stukken. Laat het op een laag vuur krokant bakken en voeg eventueel wat boter toe.
  5. Snijd het stokbrood in sneetjes van ongeveer een halve centimeter. Schuif ze 4 minuten in de oven, zodat ze samen klaar zijn met de champignons en het spek.
  6. Leg ten slotte een toastje op elk bord, plaats hierop een champignon, steek het stukje spek rechtop in de gesmolten kaas en werk af met fijngehakte peterselie en bieslook.