« Terug

Bananencake met sinaas-mascarponeroom

Lente

Toevoegen aan favorieten

Het recept werd toegevoegd aan je favorieten.

Het recept was al toegevoegd aan je favorieten.

Cookies have to be enabled to store favorites.

60 min.
Bereidingstijd
Niveau
Bananencake met sinaas-mascarponeroom
Afdrukken Voorstellen

Het recept werd toegevoegd aan je favorieten.

Het recept was al toegevoegd aan je favorieten.

Cookies have to be enabled to store favorites.

Bereiding

Kooktijd: 60 min.
  1. Prak de bananen met een vork. Klop de boter met de suiker romig. Splits de eieren. Meng de eidooiers onder het botermengsel. Klop de eiwitten tot sneeuw.
  2. Meng de bloem met het bakpoeder en zeef dit boven de kom met het botermengsel. Meng goed. Pureer de bananen met het citroensap. Roer door het beslag. Schep er voorzichtig de geklopte eiwitten door. Roer er tot slot de gedroogde vruchten en noten onder.
  3. Verwarm de oven voor op 180°C. Beboter een cakevorm en bestuif met bloem. Giet het beslag in de vorm en bak het bananenbrood 45 minuten in de oven. Ontvorm en laat afkoelen op een rooster.
  4. Klop de slagroom stijf. Meng de honing, het sinaasappelsap en de sinaasappelrasp onder de mascarpone. Roer er de slagroom onder.
  5. Besmeer de cake met de mascarponeroom en bestrooi met de pistachenoten. Leg er nog enkele plakjes sinaasappel op.