De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Kabeljauwsalade met gemarineerde komkommer

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Meergranenbrood Meergranenbrood4 sneetjes sneetje
Hardgekookte eieren Hardgekookt ei
(in kwartjes)
2
Rode paprika's Rode paprika
(in reepjes gesneden)
1
Olijfolie Olijfolie1 dl dl
Peterselie Peterselie
Peper Peper
Zeezout Zeezout

Voor de gemarineerde komkommerrolletjes

komkommers Komkommer1
Azijn Azijn1 dl dl
Suiker Suiker100 g g

Voor de kabeljauwsalade

Kabeljauwfilets Kabeljauwfilet600 g g
Melk Melk2 dl dl
Groentebouillon Groentebouillon1 blokjes blokje
Hardgekookte eieren Hardgekookt ei
(fijngehakt)
2
Sjalotten Sjalot
(fijngehakt)
1
Tartaarsaus Tartaarsaus2 dl dl

Kabeljauwsalade met gemarineerde komkommer

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

30 min.
(2)

Bereiding

  1. Maak de kabeljauwsalade:Breng de melk aan de kook met het bouillonblokje en giet het over de kabeljauw. Laat de kabeljauw met melk in een kookpot net onder het kookpunt garen gedurende ca. 5 min. Giet af en laat de kabeljauw afkoelen. Meng met het ei, de sjalot en de tartaarsaus. Plaats in de koeling.
  2. Stoof de reepjes paprika aan in de olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Voor de gemarineerde komkommerrolletjes:Meng de azijn met de suiker. Snijd de komkommer in fijne repen met de dunschiller, telkens tot aan de zaadjes. Schik in een schaal en giet er de azijn over. Laat 20 marineren. Rol op en snijd middendoor.
  4. Toast het brood krokant.
  5. Presenteer de paprikareepjes met de kabeljauwsalade erop. Werk af met de komkommerrolletjes en enkele plukjes peterselie. Schik er de eipartjes bij. Serveer met het brood en extra tartaarsaus.