Keukentips

Taal

NL | FR
Boodschappenlijst Favoriete recepten Favorieten
« Terug

Gevulde aubergines met rijst

Videorecept

Lekker elke dag

Toevoegen aan favorieten

Het recept werd toegevoegd aan je favorieten.

Het recept was al toegevoegd aan je favorieten.

50 min.
Bereidingstijd
Niveau
Gevulde aubergines met rijst
Afdrukken Voorstellen

Het recept werd toegevoegd aan je favorieten.

Het recept was al toegevoegd aan je favorieten.

Bereiding

Kooktijd: 50 min.
  1. Verwarm de oven op 180ºC. Kook de rijst beetgaar in licht gezouten water. Halveer de aubergines in de lengte en lepel er het vruchtvlees uit. Schik de halve aubergines in een ovenschaal.
  2. Fruit de ui met de look in wat olijfolie. Voeg de aardappelblokjes, tomatenblokjes en het vruchtvlees van de aubergine toe en laat 10 minuten mee stoven. Doe er de rijst en de kruiden bij en schep om. Kruid met peper en zout.
  3. Vul de aubergines met het rijstmengsel. Brokkel er de fetakaas over en bedruppel met olijfolie. Zet 25 minuten in de oven. Strooi er net voor het serveren nog wat gehakte peterselie over.