« Terug

Mini charlotte taartjes

Videorecept

Lekker elke dag

Toevoegen aan favorieten

Het recept werd toegevoegd aan je favorieten.

Het recept was al toegevoegd aan je favorieten.

Cookies have to be enabled to store favorites.

20 min.
Bereidingstijd
Niveau
Mini charlotte taartjes_play_main
Afdrukken Voorstellen

Het recept werd toegevoegd aan je favorieten.

Het recept was al toegevoegd aan je favorieten.

Cookies have to be enabled to store favorites.

Bereiding

Kooktijd: 20 min.
Extra tijdsinformatie:

2 uur koelen

  1. Bedek de binnenkant van 4 kommetjes of glazen met een diameter van 5 cm met huishoudfolie. Zet de lange vingers rondom tegen de rand van het kommetje met de gesuikerde kant naar buiten.
  2. Pureer de frambozen. Klop de room stevig en meng er de mascarpone, de suiker en frambozen onder. Laat de gelatine 1 minuut weken in wat koud water. Knijp uit en los op in een beetje kokend water. Voeg de gelatine toe bij het kaasmengsel en roer goed. Gebruik een spuitzak om het mascarponemengsel in de vormpjes te spuiten. Zet minstens 2 uur in de koelkast.
  3. Haal de taartjes voorzichtig uit de kommetjes. Verwijder het folie en versier de bovenkant met de resterende frambozen. Rasp er nog wat chocolade over.

Serveertip: maak de taartjes extra feestelijk door er een mooi lint rond te binden.