Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Lange vingers Lange vinger | 20 | |
Gelatine Gelatine | 4 | |
Frambozen
Framboos (+ extra voor de versiering) | 250 g g | |
Verse room (35% vet) Verse room (35% vet) | 200 ml ml | |
Mascarpone Mascarpone | 200 g g | |
Suiker
Suiker (fijne) | 50 g g | |
Pure chocolade Pure chocolade | 50 g g |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listMini charlotte taartjes
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Bedek de binnenkant van 4 kommetjes of glazen met een diameter van 5 cm met huishoudfolie. Zet de lange vingers rondom tegen de rand van het kommetje met de gesuikerde kant naar buiten.
- Pureer de frambozen. Klop de room stevig en meng er de mascarpone, de suiker en frambozen onder. Laat de gelatine 1 minuut weken in wat koud water. Knijp uit en los op in een beetje kokend water. Voeg de gelatine toe bij het kaasmengsel en roer goed. Gebruik een spuitzak om het mascarponemengsel in de vormpjes te spuiten. Zet minstens 2 uur in de koelkast.
- Haal de taartjes voorzichtig uit de kommetjes. Verwijder het folie en versier de bovenkant met de resterende frambozen. Rasp er nog wat chocolade over.
Serveertip: maak de taartjes extra feestelijk door er een mooi lint rond te binden.