
Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Tarwebloem Tarwebloem | 180 g g | ||
Bakpoeder Bakpoeder | 1,5 tl tl | ||
Suiker Suiker | 75 g g | ||
Bruine suiker Bruine suiker | 60 | ||
Boter
Boter (in blokjes) | 130 g g | ||
Eidooiers Eidooier | 1 | ||
Citroenen
Citroen (zeste) | 1 el el | ||
Nootmuskaat Nootmuskaat | 1,5 tl tl | ||
Boter
Boter (om in te vetten) | |||
Zout Zout |
Voor de vulling en topping:
Speculaaskoekjes
Speculaaskoekje (verkruimeld) | 80 | ||
Marsepein Marsepein | 130 g g | ||
Verse room (35% vet) Verse room (35% vet) | 250 ml ml | ||
Witte chocolade
Witte chocolade (in blokjes) | 250 g g | ||
Vanillesuiker Vanillesuiker | 2 el el |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listSinterklaastaart met witte chocolade
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Maak de vulling: verwarm de room au-bain marie en doe er de blokjes witte chocolade en de vanillesuiker bij. Laat rustig smelten. Roer goed door en zet het vuur uit. Dek de kom af met huishoudfolie en laat volledig afkoelen in de koelkast.
- Kneed alle ingrediënten van het deeg door elkaar. Maak er een bal van en wikkel in huishoudfolie. Leg een uur in de koelkast.
- Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een ronde springvorm in met wat boter. Duw het deeg in de vorm. Bestrooi met de verkruimelde speculaaskoekjes. Snijd dunne plakjes van de marsepein en leg bovenop de speculaas. Zet de taartbodem 25 minuten in de oven. Laat afkoelen in de vorm.
- Klop de witte chocoladeroom met een mixer lobbig. Schep de room op de afgekoelde taartbodem en versier met al het lekkers dat de Sint heeft gebracht.