De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Sinterklaastaart met witte chocolade

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Tarwebloem Tarwebloem180 g g
Bakpoeder Bakpoeder1,5 tl tl
Suiker Suiker75 g g
Bruine suiker Bruine suiker60
Boter Boter
(in blokjes)
130 g g
Eidooiers Eidooier1
Citroenen Citroen
(zeste)
1 el el
Nootmuskaat Nootmuskaat1,5 tl tl
Boter Boter
(om in te vetten)
Zout Zout

Voor de vulling en topping:

Speculaaskoekjes Speculaaskoekje
(verkruimeld)
80
Marsepein Marsepein130 g g
Verse room (35% vet) Verse room (35% vet)250 ml ml
Witte chocolade Witte chocolade
(in blokjes)
250 g g
Vanillesuiker Vanillesuiker2 el el

Sinterklaastaart met witte chocolade

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

45 min.
(46)

Bereiding

  1. Maak de vulling: verwarm de room au-bain marie en doe er de blokjes witte chocolade en de vanillesuiker bij. Laat rustig smelten. Roer goed door en zet het vuur uit. Dek de kom af met huishoudfolie en laat volledig afkoelen in de koelkast.
  2. Kneed alle ingrediënten van het deeg door elkaar. Maak er een bal van en wikkel in huishoudfolie. Leg een uur in de koelkast.
  3. Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een ronde springvorm in met wat boter. Duw het deeg in de vorm. Bestrooi met de verkruimelde speculaaskoekjes. Snijd dunne plakjes van de marsepein en leg bovenop de speculaas. Zet de taartbodem 25 minuten in de oven. Laat afkoelen in de vorm.
  4. Klop de witte chocoladeroom met een mixer lobbig. Schep de room op de afgekoelde taartbodem en versier met al het lekkers dat de Sint heeft gebracht.