Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Suiker Suiker | 200 g g | |
Tarwebloem Tarwebloem | 200 g g | |
Eieren Ei | 6 | |
Bakpoeder Bakpoeder | 1 tl tl | |
Boter
Boter (gesmolten) | 35 g g | |
Zout Zout |
Voor de frosting en vulling:
Boter
Boter (op kamertemperatuur) | 200 g g | |
Poedersuiker Poedersuiker | 200 g g | |
Citroenen Citroen | 2 | |
Opgeklopte room Opgeklopte room | 200 ml ml | |
Vanillesuiker Vanillesuiker | 8 g g | |
Lange vingers Lange vinger | 120 g g | |
Chocolade paaseieren
Chocolade paasei (mix) |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listBiscuittaart met citroenfrosting
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180°C. Beboter een springvorm met diameter 22 cm en bestuif met bloem.Mix de eieren metsuiker schuimig. Spatel er de boter, bakpoeder en snuf zout onder. Zeef er de bloem bij enmeng alles goed onderelkaar. Schep het beslag in de bakvorm en zet 35 à 40 minuten in de oven.Haal de biscuit daarna uit de vormenlaat op eenrooster volledig afkoelen.
- Klop de slagroom met de vanillesuiker stijf. Mix de boter en voeg er in delen de poedersuiker bij. Giet er het sap van 1 citroen bij en mix door.
- Snij de biscuit door. Schep de slagroom op de onderste laag, strijk mooi uit en leg er de bovenste laag op. Bestrijk de zijkanten en de bovenkantmet een dun laagje citroenfrosting. Zet 30 minuten in de koelkast. Bestrijk opnieuw met een laag frosting.Halveer de lange vingers en duw ze rondom tegen de zijkanten. Zet de taart terug 30 minuten inde koelkast.
- Werk de taart af met de chocolade eitjes en rasp er nog wat citroenrasp over.