De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Suikerdonuts

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Boter Boter50 g g
Eieren Ei2
Suiker Suiker
(+ extra om te bestrooien)
170 g g
Tarwebloem Tarwebloem
(+ extra om te bestuiven)
500 g g
Bakpoeder Bakpoeder3 tl tl
Yoghurt Yoghurt250 ml ml
Zout Zout
Frituurolie Frituurolie

Suikerdonuts

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

20 min.
(2)

Bereiding

  1. Smelt de boter. Meng de eieren met de suiker en meng de bloem met het bakpoeder en het zout.
  2. Roer de yoghurt, de boter en het eiersuikermengsel door de bloem. Laat het deeg 30 minuten rusten in de koelkast.
  3. Rol het deeg op een met bloem bestoven aanrecht tot een rol en verdeel de rol in bollen. Druk de bollen plat en maak er met duim en wijsvinger een gat in. Rek het gat iets op.
  4. Verhit de olie in een pan tot circa 170 ºC. Schep het deeg één voor één in de hete olie en bak om en om bruin. Laat de donuts uitlekken op keukenpapier en bestrooi ze direct met suiker.