Voorbereiding
- Was en rasp de schil van de citroen. Pers het sap uit. Verwarm het sap met de geraspte schil, enkele takjes tijm, 40 g suiker en de limoncino tot de suiker is opgelost.
- Scheid de eieren. Klop de eidooiers met 40 g suiker luchtig. Roer er de mascarpone, platte kaas en de helft van de limoncinosiroop onder. Klop de eiwitten stijf, samen met de resterende suiker. Spatel de eiwitten door het mascarpone-platte kaasmengsel.
- Neem 4 glaasjes en verdeel er een bodempje mascarpone-platte kaasmengsel in. Halveer de lange vingers en dompel ze enkele seconden in de resterende limoncinosiroop.Leg 2 à 3 stuks op het mascarponemengsel. Herhaal deze stap en eindig met een laagje mascarpone-platte kaas. Zet 1 uur in de koelkast.Werk de tiramisu voor het serveren af met enkele bessen, de gehakte amandelen en een extra takje tijm.