Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Blauwe bessen Blauwe bes | 1 | |
Mascarpone Mascarpone | 150 g g | |
Platte kaas Platte kaas | 100 g g | |
Limoncino Limoncino | 80 ml ml | |
Tijm Tijm | 1 bosjes bosje | |
Lange vingers Lange vinger | 100 g g | |
Citroenen Citroen | 1 | |
Suiker Suiker | 120 g g | |
Amandelnoten
Amandelnoot (fijngehakt) | 20 g g | |
Eieren Ei | 2 |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listTiramisu limoncino in glaasjes
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Was en rasp de schil van de citroen. Pers het sap uit. Verwarm het sap met de geraspte schil, enkele takjes tijm, 40 g suiker en de limoncino tot de suiker is opgelost.
- Scheid de eieren. Klop de eidooiers met 40 g suiker luchtig. Roer er de mascarpone, platte kaas en de helft van de limoncinosiroop onder. Klop de eiwitten stijf, samen met de resterende suiker. Spatel de eiwitten door het mascarpone-platte kaasmengsel.
- Neem 4 glaasjes en verdeel er een bodempje mascarpone-platte kaasmengsel in. Halveer de lange vingers en dompel ze enkele seconden in de resterende limoncinosiroop.Leg 2 à 3 stuks op het mascarponemengsel. Herhaal deze stap en eindig met een laagje mascarpone-platte kaas. Zet 1 uur in de koelkast.Werk de tiramisu voor het serveren af met enkele bessen, de gehakte amandelen en een extra takje tijm.