De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Tiramisu limoncino in glaasjes

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Blauwe bessen Blauwe bes1
Mascarpone Mascarpone150 g g
Platte kaas Platte kaas100 g g
Limoncino Limoncino80 ml ml
Tijm Tijm1 bosjes bosje
Lange vingers Lange vinger100 g g
Citroenen Citroen1
Suiker Suiker120 g g
Amandelnoten Amandelnoot
(fijngehakt)
20 g g
Eieren Ei2

Tiramisu limoncino in glaasjes

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

20 min.
(6)

Bereiding

  1. Was en rasp de schil van de citroen. Pers het sap uit. Verwarm het sap met de geraspte schil, enkele takjes tijm, 40 g suiker en de limoncino tot de suiker is opgelost.
  2. Scheid de eieren. Klop de eidooiers met 40 g suiker luchtig. Roer er de mascarpone, platte kaas en de helft van de limoncinosiroop onder. Klop de eiwitten stijf, samen met de resterende suiker. Spatel de eiwitten door het mascarpone-platte kaasmengsel.
  3. Neem 4 glaasjes en verdeel er een bodempje mascarpone-platte kaasmengsel in. Halveer de lange vingers en dompel ze enkele seconden in de resterende limoncinosiroop.Leg 2 à 3 stuks op het mascarponemengsel. Herhaal deze stap en eindig met een laagje mascarpone-platte kaas. Zet 1 uur in de koelkast.Werk de tiramisu voor het serveren af met enkele bessen, de gehakte amandelen en een extra takje tijm.