Tiramisu limoncino in glaasjes

Tiramisu limoncino in glaasjes

MoeilijkheidMakkelijk
Koken20 min

Voorbereiding

  1. Was en rasp de schil van de citroen. Pers het sap uit. Verwarm het sap met de geraspte schil, enkele takjes tijm, 40 g suiker en de limoncino tot de suiker is opgelost.
  2. Scheid de eieren. Klop de eidooiers met 40 g suiker luchtig. Roer er de mascarpone, platte kaas en de helft van de limoncinosiroop onder. Klop de eiwitten stijf, samen met de resterende suiker. Spatel de eiwitten door het mascarpone-platte kaasmengsel.
  3. Neem 4 glaasjes en verdeel er een bodempje mascarpone-platte kaasmengsel in. Halveer de lange vingers en dompel ze enkele seconden in de resterende limoncinosiroop.Leg 2 à 3 stuks op het mascarponemengsel. Herhaal deze stap en eindig met een laagje mascarpone-platte kaas. Zet 1 uur in de koelkast.Werk de tiramisu voor het serveren af met enkele bessen, de gehakte amandelen en een extra takje tijm.

Gerelateerde recepten