« Terug

Croque Belgique

Videorecept

Lekker elke dag

Toevoegen aan favorieten

Het recept werd toegevoegd aan je favorieten.

Het recept was al toegevoegd aan je favorieten.

Cookies have to be enabled to store favorites.

40 min.
Bereidingstijd
Niveau
Croque Belgique
Afdrukken Voorstellen

Het recept werd toegevoegd aan je favorieten.

Het recept was al toegevoegd aan je favorieten.

Cookies have to be enabled to store favorites.

Bereiding

Kooktijd: 40 min.
  1. Haal de zaadlijsten uit de paprika en snijd in stukken. Snijd de tomaten in stukken.
  2. Verwarm een klontje boter in een kookpot op een middelhoog vuur en stoof de ui en knoflook 3 minuten aan. Voeg de paprika toe en stoof 3 minuten verder. Voeg nu de tomatenstukjes en de overige ingrediënten voor de ketchup toe en laat een uurtje pruttelen op een zacht vuur, of tot het vocht enkele centimeters verdampt is en je een dikke 'pap' hebt.
  3. Mix tot een gladde ketchup, giet in een afgesloten fles en laat afkoelen. (De ketchup zal dikker worden als hij afkoelt, maar mocht de je hem nog te lopend vinden kan je hem nog even verder laten uitkoken op een zacht vuurtje).
  4. Beleg 2 sneden brood met de ham, kaas en spinazie. Leg er een snede bovenop en besmeer de buitenkant met boter. Grill de croques enkele minuten en serveer met de tomatenketchup.