De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Homemade dips

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Bruine bonendip

Kidneybonen Kidneybonen400 g g
Teentjes knoflook Teentje knoflook
(geperst )
1
Paprikapoeder Paprikapoeder1 tl tl
Peterselie Peterselie1 el el
Lente-uitjes Lente-ui
(in ringen )
1
Citroensap Citroensap1 el el
Olijfolie Olijfolie
Peper Peper
Zout Zout

Rode bietendip

Voorgekookte rode bieten Voorgekookte rode biet4
Teentjes knoflook Teentje knoflook
(geperst )
1
Feta Feta200 g g
Hazelnoten Hazelnoot
(fijngehakt)
30 g g
Basilicumblaadjes Basilicumblaadje
(+ extra om af te werken)
20
Zeezout Zeezout
(zwart zeezout)
1 tl tl
Peper Peper
Zout Zout

Erwten-muntdip

Erwten Erwten
(diepgevroren )
250 g g
Muntblaadjes Muntblaadje
(+ extra om af te werken )
10
Walnoten Walnoten
(grof gehakt )
40 g g
Teentjes knoflook Teentje knoflook
(geperst )
1
Olijfolie Olijfolie
Peper Peper
Zout Zout

Homemade dips

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

35 min.
(13)

Bereiding

Bruine bonendip (10 min)

  1. Giet de bonen in een zeef en laat uitlekken.
  2. Doe alle ingrediënten, behalve het lente-uitje, in een blender en mix glad. Voeg eventueel nog wat olijfolie toe als de dip wat smeuïgheid mist. Kruid met peper en zout.
  3. Schep de dip in een kom en werk af met het lente-uitje, peper en wat olijfolie.

Rode bietendip (10 min)

  1. Snij de rode bieten in blokjes.
  2. Doe alle ingrediënten in een blender en mix glad. Kruid met peper en zout.
  3. Schep de dip in een kommetje en werk af met een takje basilicum en het zwarte zeezout.

Erwten-muntdip (15 min)

  1. Blancheer de doperwten 5 minuten in licht gezouten water. Giet af en spoel onder koud water. Laat uitlekken.
  2. Doe de erwten (hou enkele erwten opzij voor de garnering) met de overige ingrediënten in een blender en mix glad. Kruid met peper en zout.
  3. Schep de dip in een kommetje en werk af met een takje munt, de resterende erwten en peper.