De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Feestelijke oesters op 2 wijzen

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Rockefeller oesters:

Oesters Oester16
Teentjes knoflook Teentje knoflook1
Bladspinazie Bladspinazie30 g g
Lente-uitjes Lente-ui
(in ringen)
3
Peterselie Peterselie1 bosjes bosje
Citroensap Citroensap2 tl tl
Geraspte Parmezaanse kaas Geraspte Parmezaanse kaas40 g g
Pastis Pastis
(scheutje)
Paneermeel Paneermeel60 g g
Boter Boter
(op kamertemperatuur)
30 g g
Olijfolie Olijfolie
Zout Zout

Gepocheerde oesters:

Oesters Oester16
Bieslook Bieslook
(fijngehakt)
2 el el
Champagne Champagne250 ml ml
Sjalotten Sjalot
(fijngesnipperd)
1
Witte wijnazijn Witte wijnazijn1 el el
Kookroom Kookroom125 ml ml
Boter Boter
(koud, in blokjes)
50 g g
Peper Peper
Zout Zout

Feestelijke oesters op 2 wijzen

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

40 min.
(0)

Bereiding

Voor de Rockefeller oesters:

  1. Verwarm de oven voor op 220°C. Doe de gepelde look, spinazie, lente-ui, peterselie,citroensap, anijsdrank en boter in een blender en mix glad.
  2. Meng het paneermeel met de Parmezaanse kaas en een scheutje olijfolie. Open de oesters en leg ze in de halve schelp opeen met aluminiumfolie beklede bakplaat. Duw de folie tegen de randen van de schelpen zodat ze mooi rechtop blijven staan.Verdeel het spinaziemengsel over de oesters en lepel er wat van het parmezaanmengsel op. Zet 8 à 10 minuten in de oven.

Voor de gepocheerde champagne-oesters:

  1. Open de oesters, vang het vocht op in een pan en verwijder het oestervlees. Giet de Champagnebij het oestervocht en voeg het sjalotje en de azijn toe. Breng aan de kook. Laat 5 minuten sudderen en schuim eventueel af met een lepel.
  2. Giet het vocht door een zeef. Breng opnieuw aan de kook en roer er de blokjes boter onder. Voeg de room en de oesters toe en laat 1 minuutsudderen.
  3. Leg de gepocheerde oesters terug in de schelp, giet er wat van het champagnevocht over en bestrooi met de bieslook.Serveer meteen.

Gelijkaardige recepten

Gegratineerde mosseltjes

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Gegratineerde mosseltjes
45 min.
(1)
Zalm in bladerdeeg

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Zalm in bladerdeeg
45 min.
(0)
Gerookte zalm op een stokje

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Gerookte zalm op een stokje
15 min.
(1)
Crunchy mosselspiesjes

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Crunchy mosselspiesjes
35 min.
(0)
Mosselbeignets met Kwaremont

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Mosselbeignets met Kwaremont
30 min.
(1)
Beignets van roze garnalen

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Beignets van roze garnalen
30 min.
(0)
Kunstig gestapelde hapjes

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Kunstig gestapelde hapjes
1:55 u.
(0)
Minigarnaalkroketjes met zelfgemaakte tomatenmayonaise

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Minigarnaalkroketjes met zelfgemaakte tomatenmayonaise
20 min.
(1)
Kunstig gevulde hapjes

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Kunstig gevulde hapjes
1:50 u.
(1)
No fail kalkoen

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

No fail kalkoen
4:30 u.
(0)
3 x oesters

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

3 x oesters
20 min.
(0)
Eetbaar kerstboompje met mandarijnenpunch

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Eetbaar kerstboompje met mandarijnenpunch
25 min.
(0)
Patéhapje met warme appelsalsa en sherry kerstcocktail

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Patéhapje met warme appelsalsa en sherry kerstcocktail
30 min.
(0)
Kabeljauwpakketje met rauwe ham, spinazie en hazelnootboter

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Kabeljauwpakketje met rauwe ham, spinazie en hazelnootboter
40 min.
(4)
Eendenborstfilet met gegrilde pompoen, portosaus en pomme duchesse

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Eendenborstfilet met gegrilde pompoen, portosaus en pomme duchesse
45 min.
(0)