
Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Rockefeller oesters:
Oesters Oester | 16 | ||
Teentjes knoflook Teentje knoflook | 1 | ||
Bladspinazie Bladspinazie | 30 g g | ||
Lente-uitjes
Lente-ui (in ringen) | 3 | ||
Peterselie Peterselie | 1 bosjes bosje | ||
Citroensap Citroensap | 2 tl tl | ||
Geraspte Parmezaanse kaas Geraspte Parmezaanse kaas | 40 g g | ||
Pastis
Pastis (scheutje) | |||
Paneermeel Paneermeel | 60 g g | ||
Boter
Boter (op kamertemperatuur) | 30 g g | ||
Olijfolie Olijfolie | |||
Zout Zout |
Gepocheerde oesters:
Oesters Oester | 16 | ||
Bieslook
Bieslook (fijngehakt) | 2 el el | ||
Champagne Champagne | 250 ml ml | ||
Sjalotten
Sjalot (fijngesnipperd) | 1 | ||
Witte wijnazijn Witte wijnazijn | 1 el el | ||
Kookroom Kookroom | 125 ml ml | ||
Boter
Boter (koud, in blokjes) | 50 g g | ||
Peper Peper | |||
Zout Zout |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listFeestelijke oesters op 2 wijzen
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
Voor de Rockefeller oesters:
- Verwarm de oven voor op 220°C. Doe de gepelde look, spinazie, lente-ui, peterselie,citroensap, anijsdrank en boter in een blender en mix glad.
- Meng het paneermeel met de Parmezaanse kaas en een scheutje olijfolie. Open de oesters en leg ze in de halve schelp opeen met aluminiumfolie beklede bakplaat. Duw de folie tegen de randen van de schelpen zodat ze mooi rechtop blijven staan.Verdeel het spinaziemengsel over de oesters en lepel er wat van het parmezaanmengsel op. Zet 8 à 10 minuten in de oven.
Voor de gepocheerde champagne-oesters:
- Open de oesters, vang het vocht op in een pan en verwijder het oestervlees. Giet de Champagnebij het oestervocht en voeg het sjalotje en de azijn toe. Breng aan de kook. Laat 5 minuten sudderen en schuim eventueel af met een lepel.
- Giet het vocht door een zeef. Breng opnieuw aan de kook en roer er de blokjes boter onder. Voeg de room en de oesters toe en laat 1 minuutsudderen.
- Leg de gepocheerde oesters terug in de schelp, giet er wat van het champagnevocht over en bestrooi met de bieslook.Serveer meteen.