De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Feestelijke oesters op 2 wijzen

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Rockefeller oesters:

Oesters Oester16
Teentjes knoflook Teentje knoflook1
Bladspinazie Bladspinazie30 g g
Lente-uitjes Lente-ui
(in ringen)
3
Peterselie Peterselie1 bosjes bosje
Citroensap Citroensap2 tl tl
Geraspte Parmezaanse kaas Geraspte Parmezaanse kaas40 g g
Pastis Pastis
(scheutje)
Paneermeel Paneermeel60 g g
Boter Boter
(op kamertemperatuur)
30 g g
Olijfolie Olijfolie
Zout Zout

Gepocheerde oesters:

Oesters Oester16
Bieslook Bieslook
(fijngehakt)
2 el el
Champagne Champagne250 ml ml
Sjalotten Sjalot
(fijngesnipperd)
1
Witte wijnazijn Witte wijnazijn1 el el
Kookroom Kookroom125 ml ml
Boter Boter
(koud, in blokjes)
50 g g
Peper Peper
Zout Zout

Feestelijke oesters op 2 wijzen

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

40 min.
(36)

Bereiding

Voor de Rockefeller oesters:

  1. Verwarm de oven voor op 220°C. Doe de gepelde look, spinazie, lente-ui, peterselie,citroensap, anijsdrank en boter in een blender en mix glad.
  2. Meng het paneermeel met de Parmezaanse kaas en een scheutje olijfolie. Open de oesters en leg ze in de halve schelp opeen met aluminiumfolie beklede bakplaat. Duw de folie tegen de randen van de schelpen zodat ze mooi rechtop blijven staan.Verdeel het spinaziemengsel over de oesters en lepel er wat van het parmezaanmengsel op. Zet 8 à 10 minuten in de oven.

Voor de gepocheerde champagne-oesters:

  1. Open de oesters, vang het vocht op in een pan en verwijder het oestervlees. Giet de Champagnebij het oestervocht en voeg het sjalotje en de azijn toe. Breng aan de kook. Laat 5 minuten sudderen en schuim eventueel af met een lepel.
  2. Giet het vocht door een zeef. Breng opnieuw aan de kook en roer er de blokjes boter onder. Voeg de room en de oesters toe en laat 1 minuutsudderen.
  3. Leg de gepocheerde oesters terug in de schelp, giet er wat van het champagnevocht over en bestrooi met de bieslook.Serveer meteen.