De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Terrine van parelhoen

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Uien Ui
(fijngesnipperd )
1
Rode porto Rode porto100 ml ml
Cognac Cognac50 ml ml
Varkensspiering Varkensspiering800 g g
Parelhoenfilets Parelhoenfilet650 g g
Garam masala-kruiden Garam masala-kruiden2 tl tl
Nootmuskaat Nootmuskaat4 g g
Olijfolie Olijfolie3 el el
Zout Zout20 g g
Pistachenoten Pistachenoot
(fijngehakt )
4 el el
Eieren Ei4
Gerookt spek Gerookt spek
(plakjes gezouten ontbijtspek)
200 g g

Terrine van parelhoen

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

60 min.
(12)

Bereiding

  1. Maak eerst de vulling. Fruit de ui in een pan op middelhoog vuur glazig in wat vetstof. Blus met porto en cognac en laat de alcohol even verdampen. Zet het vuur uit en zet opzij. Haal de varkensspiering en de parelhoenfilet door een hakmolen (keukenrobot) of snij met een mes heel fijn.
  2. Meng er de garam masala, nootmuskaat, olijfolie, het zout, de fijnhakte pistachenoten en de 4 eieren onder. Neem een ovenschaal. Beleg de onderkant met enkele plakjes gezouten spek. Schep de vleesvulling erbovenop. Sluit de bovenkant af met de overige speklapjes. Plaats gedurende 50 minuten in een voorverwarmde oven van 175°C.
  3. Laat volledig afkoelen alvorens te serveren. Serveer met brood en een groen slaatje.