De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Terrine van parelhoen

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Uien Ui
(fijngesnipperd )
1
Rode porto Rode porto100 ml ml
Cognac Cognac50 ml ml
Varkensspiering Varkensspiering800 g g
Parelhoenfilets Parelhoenfilet650 g g
Garam masala-kruiden Garam masala-kruiden2 tl tl
Nootmuskaat Nootmuskaat4 g g
Olijfolie Olijfolie3 el el
Zout Zout20 g g
Pistachenoten Pistachenoot
(fijngehakt )
4 el el
Eieren Ei4
Gerookt spek Gerookt spek
(plakjes gezouten ontbijtspek)
200 g g

Terrine van parelhoen

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

60 min.
(2)

Bereiding

  1. Maak eerst de vulling. Fruit de ui in een pan op middelhoog vuur glazig in wat vetstof. Blus met porto en cognac en laat de alcohol even verdampen. Zet het vuur uit en zet opzij. Haal de varkensspiering en de parelhoenfilet door een hakmolen (keukenrobot) of snij met een mes heel fijn.
  2. Meng er de garam masala, nootmuskaat, olijfolie, het zout, de fijnhakte pistachenoten en de 4 eieren onder. Neem een ovenschaal. Beleg de onderkant met enkele plakjes gezouten spek. Schep de vleesvulling erbovenop. Sluit de bovenkant af met de overige speklapjes. Plaats gedurende 50 minuten in een voorverwarmde oven van 175°C.
  3. Laat volledig afkoelen alvorens te serveren. Serveer met brood en een groen slaatje.
Terrine van parelhoen
60 min.

Terrine van parelhoen

Ingrediënten

Ui (fijngesnipperd )
1
Rode porto
100 ml
Cognac
50 ml
Varkensspiering
800 g
Parelhoenfilet
650 g
Garam masala-kruiden
2 tl
Nootmuskaat
4 g
Olijfolie
3 el
Zout
20 g
Pistachenoot (fijngehakt )
4 el
Ei
4
Gerookt spek (plakjes gezouten ontbijtspek)
200 g
Terrine van parelhoen
60 min.

Step 1

Terrine van parelhoen

  1. Maak eerst de vulling. Fruit de ui in een pan op middelhoog vuur glazig in wat vetstof. Blus met porto en cognac en laat de alcohol even verdampen. Zet het vuur uit en zet opzij. Haal de varkensspiering en de parelhoenfilet door een hakmolen (keukenrobot) of snij met een mes heel fijn.
  2. Meng er de garam masala, nootmuskaat, olijfolie, het zout, de fijnhakte pistachenoten en de 4 eieren onder. Neem een ovenschaal. Beleg de onderkant met enkele plakjes gezouten spek. Schep de vleesvulling erbovenop. Sluit de bovenkant af met de overige speklapjes. Plaats gedurende 50 minuten in een voorverwarmde oven van 175°C.
  3. Laat volledig afkoelen alvorens te serveren. Serveer met brood en een groen slaatje.
Ui (fijngesnipperd ): 1
Rode porto: 100 ml
Cognac: 50 ml
Varkensspiering: 800 g
Parelhoenfilet: 650 g
Garam masala-kruiden: 2 tl
Nootmuskaat: 4 g
Olijfolie: 3 el
Zout: 20 g
Pistachenoot (fijngehakt ): 4 el
Ei: 4
Gerookt spek (plakjes gezouten ontbijtspek): 200 g
Terrine van parelhoen

Feedback

How did you like cooking with us?

Gelijkaardige recepten

Kwartels op een spiesje met hummus

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Kwartels op een spiesje met hummus
4:30 u.
(4)
Gevuld brood met gerookte zalm

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Gevuld brood met gerookte zalm
2:20 u.
(11)
Deluxe shakshuka met geroosterde aardappelen en chorizo

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Deluxe shakshuka met geroosterde aardappelen en chorizo
50 min.
(20)
Noedelsoep met eendenborstfilet, spinazie en een soja-eitje

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Noedelsoep met eendenborstfilet, spinazie en een soja-eitje
40 min.
(7)
Bloemkooltoastjes met gravad lax

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Bloemkooltoastjes met gravad lax
12:20 u.
(9)
Rode bietenpannenkoekjes

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Rode bietenpannenkoekjes
30 min.
(4)
Pancakes met zalm en spinazie

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Pancakes met zalm en spinazie
15 min.
(0)
Carpaccio van bresaola met Parmigiano Reggiano

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Carpaccio van bresaola met Parmigiano Reggiano
5 min.
(0)
Gebakken champignons met truffelkaas en pistachenoten

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Gebakken champignons met truffelkaas en pistachenoten
10 min.
(0)
Kaaskroketjes met pistache-spinazietapenade

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Kaaskroketjes met pistache-spinazietapenade
20 min.
(4)
Bagels met zalm-eiersla

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Bagels met zalm-eiersla
25 min.
(0)
Zalmcarpaccio met peer

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Zalmcarpaccio met peer
10 min.
(0)
Kwartelsalade met appel en spekjes

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Kwartelsalade met appel en spekjes
25 min.
(0)
Schotse gerookte zalm met appel en witloof

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Schotse gerookte zalm met appel en witloof
10 min.
(0)
Zalmcarpaccio met groentechips

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Zalmcarpaccio met groentechips
20 min.
(0)