Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Uien
Ui (fijngesnipperd ) | 1 | |
Rode porto Rode porto | 100 ml ml | |
Cognac Cognac | 50 ml ml | |
Varkensspiering Varkensspiering | 800 g g | |
Parelhoenfilets Parelhoenfilet | 650 g g | |
Garam masala-kruiden Garam masala-kruiden | 2 tl tl | |
Nootmuskaat Nootmuskaat | 4 g g | |
Olijfolie Olijfolie | 3 el el | |
Zout Zout | 20 g g | |
Pistachenoten
Pistachenoot (fijngehakt ) | 4 el el | |
Eieren Ei | 4 | |
Gerookt spek
Gerookt spek (plakjes gezouten ontbijtspek) | 200 g g |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listTerrine van parelhoen
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Maak eerst de vulling. Fruit de ui in een pan op middelhoog vuur glazig in wat vetstof. Blus met porto en cognac en laat de alcohol even verdampen. Zet het vuur uit en zet opzij. Haal de varkensspiering en de parelhoenfilet door een hakmolen (keukenrobot) of snij met een mes heel fijn.
- Meng er de garam masala, nootmuskaat, olijfolie, het zout, de fijnhakte pistachenoten en de 4 eieren onder. Neem een ovenschaal. Beleg de onderkant met enkele plakjes gezouten spek. Schep de vleesvulling erbovenop. Sluit de bovenkant af met de overige speklapjes. Plaats gedurende 50 minuten in een voorverwarmde oven van 175°C.
- Laat volledig afkoelen alvorens te serveren. Serveer met brood en een groen slaatje.