
Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Parelhoenen
Parelhoen (in filets gesneden) | 1 | |
Wortelen
Wortel (in schijfjes) | 3 | |
Teentjes knoflook Teentje knoflook | 4 | |
Vloeibare honing Vloeibare honing | 3 el el | |
Currypoeder Currypoeder | 1 el el | |
Paprikapoeder Paprikapoeder | 1 el el | |
Citroenen
Citroen (geperst) | 0,5 | |
Olijfolie extra vierge Olijfolie extra vierge | ||
Water Water | 1 dl dl | |
Peper Peper | ||
Zout Zout |
Voor de saus
Witte wijn Witte wijn | 150 ml ml | |
Sjalotten
Sjalot (gesnipperd) | 1 | |
Kaas met verse kruiden Kaas met verse kruiden | 185 g g | |
Platte peterselie
Platte peterselie (gehakt) | 1 el el |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listGelakte parelhoen met wortelen en kruidensaus
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Kook de wortelen samen met de gepelde lookteentjes in water met wat peper, zout en een scheut olijfolie tot ze gaar zijn. Giet de wortelen af en kruid eventeel nog met peper en zout.
- Meng de honing, het citroensap en het curry- en paprikapoeder door de olijfolie. Kruid met peper en zout. Bestrijk de parelhoenfilets met het honingmengsel. Leg de filets in een braadslee en zet 30 minuten in de oven.
- Voor de saus:Giet het braadvet van de parelhoen in een steelpan. Doe er de sjalot bij en laat even fruiten. Giet er de wijn bij en laat voor de helft inkoken. Schep er de kruidenkaas en peterselie onder.
- Serveer de parelhoen met de wortelen en de saus.
TIP: De looktenen smaken perfect bij dit gerecht. Ze zijn door het koken lekker zacht en hebben een licht knoflooksmaak (door het koken verliest knoflook zijn sterke smaak).