« Terug

Aardbeien-biscuittaart met mascarpone en witte chocolade

Videorecept

Lekker elke dag

Toevoegen aan favorieten

Het recept werd toegevoegd aan je favorieten.

Het recept was al toegevoegd aan je favorieten.

Cookies have to be enabled to store favorites.

40 min.
Bereidingstijd
Niveau
Aardbeien-biscuittaart met mascarpone en witte chocolade
Afdrukken Voorstellen

Het recept werd toegevoegd aan je favorieten.

Het recept was al toegevoegd aan je favorieten.

Cookies have to be enabled to store favorites.

Bereiding

Kooktijd: 40 min.
Extra tijdsinformatie:

+ koelen

  1. Verwarm de oven voor op 190°C. Mix de eieren met de suiker tot een schuimige, bleke massa. Zeef de bloem met het bakpoeder en spatel onder het eimengsel. Giet het beslag in een met bakpapier beklede springvorm van 20 cm doorsnede en zet 25 tot 30 minuten in de oven.
  2. Laat de biscuit in de vorm afkoelen. Haal ze daarna uit de vorm. Snij ze horizontaal in twee gelijke helften.
  3. Meng 1 zakje vanillesuiker en de sinaasappelrasp onder de mascarpone. Klop de room met het resterende zakje vanillesuiker stijf.
  4. Maak de aardbeien schoon, verwijder het kroontje en snij de helft in plakjes. Verdeel 2/3de van de mascarpone over de onderste biscuithelft. Leg daarop de plakjes aardbei en rasp er de helft van de chocolade over. Leg er de tweede biscuithelft bovenop en bestrijk de bovenkant met de resterende mascarpone. Spatel de room gelijkmatig over de buitenkant van de taart. Versier met de rest van de aardbeien, rasp er de resterende chocolade over en zet de taart minstens 30 minuten in de koelkast voor aan te snijden.