« Terug

Eetbare ijscoupjes

Videorecept

Lekker elke dag

Toevoegen aan favorieten

Het recept werd toegevoegd aan je favorieten.

Het recept was al toegevoegd aan je favorieten.

Cookies have to be enabled to store favorites.

35 min.
Bereidingstijd
Niveau
Afdrukken Voorstellen

Het recept werd toegevoegd aan je favorieten.

Het recept was al toegevoegd aan je favorieten.

Cookies have to be enabled to store favorites.

Bereiding

Kooktijd: 35 min.
Extra tijdsinformatie:

+ 30 min. koelen

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Meng de gezeefde bloem met het bakpoeder, de bruine en de witte suiker en het zout. Meng goed.
  2. Klop het ei en de vanillesuiker onder de gesmolten boter. Giet dit bij het bloemmengsel en meng tot een stevig deeg. Wikkel in plastic folie en leg 30 minuten in de koelkast.
  3. Kneed het deeg en meng er de gehakte chocolade onder. Rol het uit tot ongeveer 3 mm dik. Steek er met een ronde uitsteekvorm cirkels uit. Keer een metalen muffinvorm om, beboter de buitenkant en leg telkens een cirkel deeg over de buitenkant van elke muffinvorm. Druk lichtjes aan. Zet 15 minuten in de oven.
  4. Laat de koekjes (coupjes) eerst afkoelen en haal ze dan met een korte draai voorzichtig van de vormpjes. Vul ze met een bolletje roomijs en werk af met wat gehakte noten en een takje munt.