De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Eetbare ijscoupjes

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Vanillesuiker Vanillesuiker12 g g
Tarwebloem Tarwebloem
(gezeefd)
250 g g
Bruine suiker Bruine suiker70 g g
Suiker Suiker35 g g
Bakpoeder Bakpoeder0,5 tl tl
Zout Zout
Boter Boter
(gesmolten)
110 g g
Eieren Ei1
Pure chocolade Pure chocolade
(gehakt)
2 el el
Pecannoten Pecannoten
(fijngehakt)
2 el el
Munt Munt takjes takje
Roomijs Roomijs

Eetbare ijscoupjes

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

35 min.
(14)

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Meng de gezeefde bloem met het bakpoeder, de bruine en de witte suiker en het zout. Meng goed.
  2. Klop het ei en de vanillesuiker onder de gesmolten boter. Giet dit bij het bloemmengsel en meng tot een stevig deeg. Wikkel in plastic folie en leg 30 minuten in de koelkast.
  3. Kneed het deeg en meng er de gehakte chocolade onder. Rol het uit tot ongeveer 3 mm dik. Steek er met een ronde uitsteekvorm cirkels uit. Keer een metalen muffinvorm om, beboter de buitenkant en leg telkens een cirkel deeg over de buitenkant van elke muffinvorm. Druk lichtjes aan. Zet 15 minuten in de oven.
  4. Laat de koekjes (coupjes) eerst afkoelen en haal ze dan met een korte draai voorzichtig van de vormpjes. Vul ze met een bolletje roomijs en werk af met wat gehakte noten en een takje munt.