De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Gehaktballetjes met feta en tomatensaus

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Tagliatelle Tagliatelle400 g g
Tomatensaus Tomatensaus
(Napolitomatensaus)
8 dl dl
Courgettes Courgette1
Wortelen Wortel
(groot formaat)
2
Olijfolie Olijfolie
Zout Zout

Voor de gehaktballetjes

Varkensgehakt Varkensgehakt700 g g
Feta Feta100 g g
Gedroogde oregano Gedroogde oregano10 g g
Rode uien Rode ui
(fijngesnipperd)
1
Eieren Ei1

Gehaktballetjes met feta en tomatensaus

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

20 min.
(56)

Bereiding

  1. Warm de oven voor op 200 °C.
  2. Voor de gehaktballetjes:Meng het gehakt, het ei en de ajuin stevig door elkaar en maak gelijke balletjes, zo’n 7 à 8 stuks per persoon. Schik ze in een ovenschaal en bak ze vervolgens 6 min. in de voorverwarmde oven.
  3. Snijd de courgette en de schoongemaakte wortelen in gelijke, fijne schijfjes. Stoof ze aan in olijfolie en meng er de Napolisaus onder. Meng de balletjes met het bakvocht ervan onder de saus en zet nog 4 min. in de oven.
  4. Kook de tagliatelle beetgaar in licht gezouten water.
  5. Presenteer de pasta met de balletjes in tomatensaus erop. Werk af met wat verbrokkelde feta en gedroogde oregano.