Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Orloffgebraden Orloffgebraad | 1 | |
Boter Boter | 75 g g | |
Olijfolie Olijfolie | 2 el el | |
Aardappelgratin
Aardappelgratin (met broccoli) | 4 stukken stuk | |
Champignons Champignons | 500 g g | |
Teentjes knoflook Teentje knoflook | 2 | |
Peultjes Peultjes | 125 g g | |
Peterselie
Peterselie (fijngehakt) | 1 el el | |
Verse saus naar keuze Verse saus naar keuze | 200 ml ml | |
Peper Peper | ||
Zout Zout |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listOrloffgebraad met aardappelgratin en groenten
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Bak het orloffgebraad goudbruin in een braadpan met 2/3 van de boter. Kruid met peper en zout. Leg het gebraad in een braadslee en overgiet met de boter uit de pan en de helft van de olijfolie. Bak 40 minuten in de oven. Zet ook de aardappelgratins met broccoli 20 minuten in de oven.
- Snij intussen de champignons in vieren en bak op een hoog vuur in de overige boter en olijfolie. Snipper de knoflook en snij de peultjes in de lengte in tweeën. Voeg toe aan de champignons en laat even meebakken. Kruid met peper en zout. Werk af met de fijngehakte peterselie.
- Warm de saus op. Versnij het orloffgebraad en serveer met de aardappelgratin, gebakken groenten en saus.
ONZE WIJNTIP: Château Tour Marcillanet, Haut-Médoc AOP, 2013