De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Penne met amandelen

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Amandelnoten Amandelnoot
(heel)
150 g g
Olijfolie Olijfolie1 el el
Cayennepeper Cayennepeper0,5 tl tl
Teentjes knoflook Teentje knoflook
(fijngehakt)
0,5
Mascarpone Mascarpone4 el el
Geraspte Parmezaanse kaas Geraspte Parmezaanse kaas4 tl tl
Tijm Tijm1 el el
Penne Penne400 g g
Peper Peper
Zout Zout

Penne met amandelen

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

30 min.
(15)

Bereiding

  1. Rooster de hele amandelen in een droge koekenpan. Laat afkoelen en hak de amandelen grof met een scherp mes of een kleine keukenrobot.
  2. Zet het water op voor de pasta.
  3. Laat ondertussen de knoflook zachtjes stoven in de olijfolie, samen met de cayennepeper. Haal van het vuur en voeg de mascarpone toe. Meng er ook de tijm, Parmezaan en gehakte amandelen onder (hou een handvol opzij voor de afwerking).
  4. Kook de pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking, bewaar een kopje kookvocht en giet de pasta af. Meng de uitgelekte pasta onder de mascarpone-amandelsaus en leng aan met het kookvocht, voor een extra smeuïge saus.
  5. Serveer op voorverwarmde borden, werk af met gehakte amandelen en versgeraspte Parmezaan.

Recept geïnspireerd door Myriam, Miss Organiser, in het kader van de Foodie Files. Lees hier meer!