« Terug

Rode bietenburger met avocado en feta

Videorecept

Lekker elke dag

Toevoegen aan favorieten

Het recept werd toegevoegd aan je favorieten.

Het recept was al toegevoegd aan je favorieten.

Cookies have to be enabled to store favorites.

35 min.
Bereidingstijd
Niveau
Rode bietenburger met avocado en feta
Afdrukken Voorstellen

Het recept werd toegevoegd aan je favorieten.

Het recept was al toegevoegd aan je favorieten.

Cookies have to be enabled to store favorites.

Bereiding

Kooktijd: 35 min.
  1. Snij de rode bieten klein. Doe de bieten samen met de ui, de look, de linzen, het basilicum, de eieren en de olijfolie in een blender en mix tot een gladde massa. Roer er de havermoutvlokken door, kruid met de cayennepeper en het zout en laat 30 minuten rusten.
  2. Maak met vochtige handen 4 balletjes van het mengsel. Verwarm een scheut olijfolie in een pan leg er de balletjes in en druk ze plat met een spatel. Bak de burgers aan beide kanten licht bruin.
  3. Snijd de broodjes open. Beleg ze met wat veldsla, de bietenburger, plakjes avocado, plakjes feta en opnieuw wat veldsla. Druppel er olijfolie over en sluit de burgers. Serveer meteen.