De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Skrei met noten en bloemkoolmousse

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Skreifilet met vel Skreifilet met vel250 g g
Boter Boter25 g g
Walnoten Walnoten50 g g
Rode uien Rode ui
(groot formaat, zeer fijn gehakt)
0,5
Bieslook Bieslook
Bloemkolen Bloemkool
(fijngehakt)
10 g g

Voor de mousse:

Bloemkolen Bloemkool
(in roosjes)
200 g g
Volle melk Volle melk1 dl dl
Gevogeltebouillon Gevogeltebouillon1 dl dl
Boter Boter50 g g
Zeezout Zeezout
Peper Peper

Skrei met noten en bloemkoolmousse

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

30 min.
(7)

Bereiding

  1. Warm de oven voor op 180 °C.
  2. Maak de mousse: Kook de bloemkoolroosjes gaar in de bouillon en melk. Giet af, doe de roosjes met de boter in een blender en mix tot een mousse. Breng op smaak met peper en zout en passeer eventueel door een fijne zeef.
  3. Verdeel de porties skrei op een ovenschaal en schik er wat boter op. Gaar ca. 10 min. in de voorverwarmde oven.
  4. Kleur de paranoten samen met de fijngehakte rode ajuin in een koekenpan. Hak fijn en werk af met fijngehakte bieslook.
  5. Presenteer de skrei met de notenmengeling erop. Schik er de bloemkoolmousse en wat fijngehakte bloemkool bij. Werk af met de visboter.