« Terug

Sneeuwwitte kerststronk

Eindejaarsfeesten

Toevoegen aan favorieten

Het recept werd toegevoegd aan je favorieten.

Het recept was al toegevoegd aan je favorieten.

Cookies have to be enabled to store favorites.

45 min.
Bereidingstijd
Niveau
Afdrukken Voorstellen

Het recept werd toegevoegd aan je favorieten.

Het recept was al toegevoegd aan je favorieten.

Cookies have to be enabled to store favorites.

Bereiding

Kooktijd: 45 min.
  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Klop de eidooiers los met 2/3de van desuiker. Klop de eiwitten stijf met de resterende suiker. Spatel dit voorzichtig onder de dooiers.
  2. Zeef de bloem met het bakpoeder en spatel onder het eimengsel. Meng er de gesmolten boter onder.
  3. Bekleed een bakplaat met bakpapier en stort het beslag hierop uit. Verdeel het gelijkmatig met de bolle kant van een lepel. Zet 8 minuten in de oven en laat daarna volledig afkoelen.
  4. Klop de room met de vanillesuiker stijf en spatel, samen met de rum, voorzichtig onder de roomkaas. Bestrijk de biscuit met 2/3de van het roommengsel en rasp er 1/4de van de witte chocolade over. Rol de biscuit voorzichtig op en leg de stronk met de naad naar beneden.
  5. Bestrijk de rol met het resterende roommengsel. Rasp er nog eens 1/4de van de witte chocolade over. Zet koel.
  6. Smelt de resterende witte chocolade au bain-marie. Schep dit in een spuitzakje met kleine mond en spuit op een stuk bakpapier kerstboompjes van de chocolade. Je kan op voorhand met potlood op het bakpapier boompjes tekenen. Laat de boompjes hard worden in de koelkast. Werk er de kerststronk mee af.

* Lekker met een bolletje ijs.