De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Everzwijn-parmentier met witloof

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Everzwijnragout Everzwijnragout500 g g
Stronkjes witloof Stronkje witloof6
Peterselie Peterselie
(fijngesneden)
1 bosjes bosje
Aardappelen Aardappel800 g g
Citroenen Citroen0,5
Paneermeel Paneermeel60 g g
Suiker Suiker1 el el
Melk Melk100 ml ml
Kookroom Kookroom
(scheutje)
Groentebouillon Groentebouillon1 blokjes blokje
Nootmuskaat Nootmuskaat
Eieren Ei1
Tarwebloem Tarwebloem
Boter Boter
Peper Peper
Zout Zout

Everzwijn-parmentier met witloof

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

35 min.
(2)

Bereiding

  1. Snij de witloofstronkjes in stukken en roerbak 2 minuten in hete boter. Giet er een scheutje water bij en bestrooi met de suiker.Kruid met een snuf nootmuskaat, peper en zout en laat op een zacht vuur garen.
  2. Schil de aardappelen en kook ze in licht gezouten water gaar. Giet ze af en stamp ze tot puree.Voeg een klont boter, het ei, de melk en de peterselie toe. Kruid met peper en zout en roer tot een stevige puree.
  3. Snij de ragout fijn en bak in boter goudbruin. Bestrooi met de bloem, verbrokkel er de bouiilon bij en giet er een scheutje water bij.Roer er dan de room onder.
  4. Schep de ragout in een ovenschaal.Schep er het witloof op en strijk glad. Schep er vervolgens de puree op. Bestrooi met het paneermeelen zet 5 à 10 minuten onder de ovengrill.