
Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Tarwebloem Tarwebloem | ||
Everzwijnragout Everzwijnragout | 500 g g | |
Stronkjes witloof Stronkje witloof | 6 | |
Peterselie
Peterselie (fijngesneden) | 1 bosjes bosje | |
Aardappelen Aardappel | 800 g g | |
Citroenen Citroen | 0,5 | |
Paneermeel Paneermeel | 60 g g | |
Suiker Suiker | 1 el el | |
Melk Melk | 100 ml ml | |
Kookroom
Kookroom (scheutje) | ||
Groentebouillon Groentebouillon | 1 blokjes blokje | |
Nootmuskaat Nootmuskaat | ||
Eieren Ei | 1 | |
Boter Boter | ||
Peper Peper | ||
Zout Zout |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listEverzwijn-parmentier met witloof
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Snij de witloofstronkjes in stukken en roerbak 2 minuten in hete boter. Giet er een scheutje water bij en bestrooi met de suiker.Kruid met een snuf nootmuskaat, peper en zout en laat op een zacht vuur garen.
- Schil de aardappelen en kook ze in licht gezouten water gaar. Giet ze af en stamp ze tot puree.Voeg een klont boter, het ei, de melk en de peterselie toe. Kruid met peper en zout en roer tot een stevige puree.
- Snij de ragout fijn en bak in boter goudbruin. Bestrooi met de bloem, verbrokkel er de bouiilon bij en giet er een scheutje water bij.Roer er dan de room onder.
- Schep de ragout in een ovenschaal.Schep er het witloof op en strijk glad. Schep er vervolgens de puree op. Bestrooi met het paneermeelen zet 5 à 10 minuten onder de ovengrill.