De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Everzwijnsteak met vijgen-bramensaus

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Everzwijnsteaks Everzwijnsteak4
Runderbouillon Runderbouillon2 dl dl
Rode porto Rode porto2 dl dl
Confituur Confituur
(vijgen)
2 el el
Zwarte bramen Zwarte bramen250 g g
Uien Ui
(gesnipperd)
1
Knolselders Knolselder
(in blokjes)
400 g g
Wortelen Wortel
(in blokjes)
2
Peterselie Peterselie
(fijngehakt)
2 el el
Boter Boter
Peper Peper
Zout Zout

Everzwijnsteak met vijgen-bramensaus

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

40 min.
(4)

Bereiding

  1. Kook de knolselderblokjes met de wortelblokjes beetgaar in licht gezouten water. Kruid de everzwijnsteaks met peper en zout. Bak de steaks 4 minuten langs elke kant rondom bruin in hete boter.
  2. Haal het vlees uit de pan en hou warm onder aluminiumfolie. Doe de gesnipperde ui in de pan. Blus met de porto en laat de alcohol verdampen. Voeg de bouillon toe en breng aan de kook. Voeg de bramen bij de saus en prak ze fijn met een vork. Roer de confituur onder de saus en laat nog 5 minuten verder pruttelen op een zacht vuurtje.
  3. Giet de groenten af en bak ze even op in hete boter. Breng op smaak met de peterselie, peper en zout. Schik de everzwijnsteaks op een schaal en overgiet met de vijgensaus. Geef er de groenten bij.

Serveertip: lekker met pomme duchesse

Tips:

  • Bak het vlees pas als het op kamertemperatuur is.
  • Everzwijn serveer je lichtrosé, doorbakken mag ook.
  • Ook lekker met tijm of rozemarijn erbij.