Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Everzwijnsteaks Everzwijnsteak | 4 | |
Runderbouillon Runderbouillon | 2 dl dl | |
Rode porto Rode porto | 2 dl dl | |
Confituur
Confituur (vijgen) | 2 el el | |
Zwarte bramen Zwarte bramen | 250 g g | |
Uien
Ui (gesnipperd) | 1 | |
Knolselders
Knolselder (in blokjes) | 400 g g | |
Wortelen
Wortel (in blokjes) | 2 | |
Peterselie
Peterselie (fijngehakt) | 2 el el | |
Boter Boter | ||
Peper Peper | ||
Zout Zout |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listEverzwijnsteak met vijgen-bramensaus
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Kook de knolselderblokjes met de wortelblokjes beetgaar in licht gezouten water. Kruid de everzwijnsteaks met peper en zout. Bak de steaks 4 minuten langs elke kant rondom bruin in hete boter.
- Haal het vlees uit de pan en hou warm onder aluminiumfolie. Doe de gesnipperde ui in de pan. Blus met de porto en laat de alcohol verdampen. Voeg de bouillon toe en breng aan de kook. Voeg de bramen bij de saus en prak ze fijn met een vork. Roer de confituur onder de saus en laat nog 5 minuten verder pruttelen op een zacht vuurtje.
- Giet de groenten af en bak ze even op in hete boter. Breng op smaak met de peterselie, peper en zout. Schik de everzwijnsteaks op een schaal en overgiet met de vijgensaus. Geef er de groenten bij.
Serveertip: lekker met pomme duchesse
Tips:
- Bak het vlees pas als het op kamertemperatuur is.
- Everzwijn serveer je lichtrosé, doorbakken mag ook.
- Ook lekker met tijm of rozemarijn erbij.