De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Gevulde aubergines met rijst

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Aubergines Aubergine
(klein formaat)
4
Zoete aardappelen Zoete aardappel
(groot formaat, in blokjes)
1
Rijst Rijst100 g g
Tomaten Tomaat
(in blokjes)
1
Feta Feta150 g g
Uien Ui
(gesnipperd)
1
Teentjes knoflook Teentje knoflook
(geperst)
1
Platte peterselie Platte peterselie
(gehakt + extra om te garneren)
2 el el
Tijmblaadjes Tijmblaadjes2 el el
Munt Munt
(gehakt)
2 el el
Olijfolie extra vierge Olijfolie extra vierge
Peper Peper
Zout Zout

Gevulde aubergines met rijst

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

50 min.
(3)

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 180ºC. Kook de rijst beetgaar in licht gezouten water. Halveer de aubergines in de lengte en lepel er het vruchtvlees uit. Schik de halve aubergines in een ovenschaal.
  2. Fruit de ui met de look in wat olijfolie. Voeg de aardappelblokjes, tomatenblokjes en het vruchtvlees van de aubergine toe en laat 10 minuten mee stoven. Doe er de rijst en de kruiden bij en schep om. Kruid met peper en zout.
  3. Vul de aubergines met het rijstmengsel. Brokkel er de feta over en bedruppel met olijfolie. Zet 25 minuten in de oven. Strooi er net voor het serveren nog wat gehakte peterselie over.