De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Gepekelde kabeljauw met aardappelvinaigrette en broccoli

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Broccoli's Broccoli
(in roosjes)
2
Kabeljauwen Kabeljauw800 g g
Bieslook Bieslook
(fijngehakt)
10 g g
Peterselie Peterselie
(fijngehakt)
2 bosjes bosje
Aardappelen Aardappel1 kg kg
Limoenen Limoen
(geraspte schil en sap)
1
Zout Zout1 kg kg
Suiker Suiker100 g g
Runderbouillon Runderbouillon250 ml ml
Tarwebloem Tarwebloem1 el el
Boter Boter
Olijfolie Olijfolie
Peper Peper
Zout Zout

Gepekelde kabeljauw met aardappelvinaigrette en broccoli

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

45 min.
(26)

Bereiding

  1. Bevochtig het zout met wat water en schep er de suiker onder. Leg de vis in een schaal en bedek volledig met het zout.Laat de vis zo ongeveer 12 minuten pekelen. Spoel de vis daarna grondig af onder koud, stromend water en dep goed droog.
  2. Schil de aardappelen, halveer ze en kook ze gaar in gezouten water. Giet de aardappelen af en bewaar wat van het kookvocht.Plet de aardappelen, giet er een flinke scheut olijfolie en wat van het kookvocht bij tot de aardappelen smeuïg zijn.Meng er de peterselie, het limoenrasp en -sap onder. Kruid met peper.
  3. Kook de broccoli beetgaar in licht gezouten water. Bak de kabeljauw in olijfolie goudbruin en gaar. Kruid met peper. Giet de broccoli af en bak evenaan in olijfolie met boter. Kruid met peper. Laat de rundsbouillon flink inkoken. Bind met wat bloem opgelost in water en meng er de bieslook onder. Proef en breng eventueelverder op smaak met peper en zout.
  4. Verdeel de aardappelvinaigrette over de borden. Leg er de broccoli op en schik er de vis tussen. Werk af met de saus.