De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs
Gestoomde-kip-en-groentjes-met-rijst

Het recept is toegevoegd aan je favorieten.

Toon favorieten

Het recept is verwijderd uit je favorieten.

Toon favorieten

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

Ingrediënten

Kipfilets Kipfilet4
Currypoeder Currypoeder2 el el
Wortelen Wortel
(geschild, in plakjes)
6
Sperziebonen Sperziebonen
(gedopt)
200 g g
Broccoli's Broccoli
(in roosjes)
1
Rijst Rijst
(witte)
250 g g

Voor de dressing

Limoenen Limoen
(sap en zeste)
0,5
Groentebouillon Groentebouillon0,5
Water Water120 ml ml
Lente-uitjes Lente-ui
(in ringen)
2
Zonnebloemolie Zonnebloemolie
Peper Peper
Zout Zout

Gestoomde kip en groentjes met rijst

Je vindt dit recept leuk.

Je vindt dit recept niet meer leuk.

Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.

25 min.
(42)

Bereiding

  1. Kruid de kippenborstfilets met de helft van het currypoeder, peper en zout. Leg ze in de stoomkoker. Leg ook de wortelen, de broccoliroosjes en de boontjes in de stoomkoker. Stoom alles in ongeveer 15 minuten gaar. Heb je geen stoomkoker? Kruid de kip dan met het currypoeder, peper en zout en bak in wat boter of olie goudbruin en gaar. De groenten kun je blancheren in licht gezouten water en nadien even aanstoven in vetstof.
  2. Kook de rijst gaar in licht gezouten water. Los het bouillonblokje op in kokend water. Doe er 1 el olie, het resterende currypoeder, de limoenzeste en het limoensap bij en meng goed. Roer er de lente-uitjes onder en kruid met peper en zout.
  3. Verdeel de groenten en de kipfilets over de borden en lepel er de dressing over. Serveer met de rijst.