Het recept is toegevoegd aan je favorieten.
Toon favorietenHet recept is verwijderd uit je favorieten.
Toon favorietenEr is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Ingrediënten
Voor de marinade
Garam masala-kruiden Garam masala-kruiden | 1 el el | |
Paprikapoeder Paprikapoeder | 1 tl tl | |
Zonnebloemolie Zonnebloemolie | 3 el el | |
Peper Peper | ||
Zout Zout | ||
Zalmfilets Zalmfilet | 4 | |
Basmatirijst Basmatirijst | 250 g g |
Voor de komkommer-yoghurtsaus
komkommers Komkommer | 1 | |
Yoghurt op griekse wijze Yoghurt op griekse wijze | 250 g g | |
Teentjes knoflook
Teentje knoflook (geplet) | 1 | |
Cayennepeper Cayennepeper | ||
Zout Zout | ||
Peper Peper |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listZalm tikka masala
Je vindt dit recept leuk.
Je vindt dit recept niet meer leuk.
Er is een fout opgetreden. Probeer het nog een keer.
Bereiding
- Verhit de oven voor op 180°C. Meng de garam masala met de paprikapoeder en de zonnebloemolie. Breng op smaak met peper en zout.
- Leg de zalmfilets in een ovenschaal en kwast in met de garam masala-olie en schuif de zalmfilets 15 minuten, of tot de zalm gaar is, in de hete oven.
- Maak ondertussen de komkommer-yoghurtsaus. Snijd de komkomer in de lengte doormidden en haal er met behulp van een theelepel de zaadlijst uit. Snijd de komkommer in dunne halve maantjes.
- Meng de yoghurt met het teentje knoflook en een snuifje cayennepeper. Meng er vervolgens de komkommerplakjes doorheen. Proef en kruid naar smaak bij met peper en zout.
- Kook ondertussen de rijst volgens de instructies op de verpakking.
- Serveer de zalm met de rijst en komkommer-yoghurtsaus.